Kyssen från pojkvännen dödade henne, minuter senare upptäcker mamman deras 2 stora misstag

Det var i oktober 2012 som familjen Ducré i Kanada drabbades av ett fruktansvärt öde. Mamman Micheline hörde hur telefonen ringde runt midnatt och fick höra att hennes dotters liv var i fara. Blott 20-åriga Myriam Ducré-Lemay hade då blivit körd i ilfart till sjukhuset.

De visste inte om hon skulle överleva.

Mamma Micheline blev förkrossad när hon fick höra mer om sin dotters sista timmar i livet den fruktansvärda natten för fem år sedan. Nu hoppas hon att familjens tragiska öde ska skydda andra från att gå samma tragiska väg tillmötes.

Do you know that urban legend about a girl who died after kissing her boyfriend, because he ate a peanut butter sandwich…

تم نشره بواسطة ‏‎MedicAlert Foundation‎‏ في 30 يونيو، 2017

Det här är Myriams mamma. För fem år sedan slets hennes värld i stycken när Myriam tragiskt gick bort. Med några års distans till den fruktansvärda dagen vill hon nu berätta sin dotters historia, så att andra slipper möta samma öde.

Myriam var vacker och full av liv. Hon hade träffat en pojkvän och berättat för mamman att hon var kär. De var hemma hos honom den där kvällen. De var hungriga och bestämde sig för att äta ett litet mellanmål innan de skulle gå och lägga sig. Innan de skulle somna kysste de varandra godnatt flera gånger, som det lyckliga och nykära par de var. Men innan Myriam skulle somna kände hon sig konstig och fick plötsligt svårigheter med att andas.

Då vände hon sig mot sin inhalator för astman och andades in. Det hjälpte inte – trycket i bröstet var konstant.

Myriam frågade sin pojkvän om han hade ätit någonting som innehöll jordnötter. Det hade han – en smörgås med jordnötssmör. Myriam sa åt honom att omedelbart ringa efter en ambulans.

Det tog åtta minuter innan ambulansen var framme. Då hade Myriam förlorat medvetandet. Mamman berättar att hon olyckligtvis inte hunnit berätta för pojkvännen att hon var allergisk mot jordnötter, enligt Telegraph.

Inget kunde rädda Myriam. Hennes hjärna förlorade för mycket syre under för lång tid, och hon gick sorgligt nog bort. Flera år har gått sedan den där tragiska natten. Mamma Micheline har bearbetat sorgen, och nu har hon gått ut och berättat sin dotters historia. Hon vill inte se att andra går samma tragiska öde till mötes.

Hon tror att två saker kunde ha räddat hennes dotters liv den kvällen: En livsviktig varningsbricka (så kallad medical alert bracelet, exempelvis ett armband som förklarar att man är sjuk) och hennes EpiPen-adrenalinspruta. Om hon hade haft det där armbandet hade pojkvännen direkt vetat vad som var fel. Men eftersom deras förhållande var ganska nytt hade han ingen aning om sin kärleks starka allergi.

Läkaren Christine McCusker har gått ut och poängterat hur viktigt det är att vi berättar om våra åkommor och allergier för våra partners, så att de kan hjälpa till om olyckan skulle vara framme.

”Ditt avsked, hur hastigt och tragiskt det än må varit, har inte varit förgäves. Det är en absolut nödvändighet att information och medvetenhet fortsätter cirkulera om och om igen för att rädda liv”, skriver mamman på Facebook.

Youtube

Hon uppmanar alla att bära sådana armband, och strunta i och det känns skämmigt att prata om. Mamman vill få bort skammen runt armbanden som berättar att man är sjuk.

”Dela detta vidare för att rädda liv”, skriver mamman. ”Var välinformerade och skydda er!”

Nu delar vi det här vidare som en viktig påminnelse om hur viktigt det är att man berättar för sin omgivning om sjukdomar och allergier! 

Vila i frid, Myriam.