Läkaren chockas när han ser ultraljudet på tvillingarna. Då trotsar mamman alla varningar och visar att en mors kärlek övervinner allt.

När Shellie Tucker var gravid i 20:e veckan fick hon och hennes man Greg en glad överraskning: De väntade tvillingar. Men när läkarna tittade på ultraljudet blev de chockade. Det visade sig att tvillingarna hade en ihopväxt bröstkorg, diafragma, lever och hjärtmembran. Av rädsla för att de små flickorna inte skulle överleva en separerande operation, rådde läkaren Shellie att avbryta graviditeten. Fenomenet med siamesiska tvillingar uppstår en gång på mellan 50 000 och 200 000 födslar. Ungefär 50% av siamesiska tvillingar föds döda. Omkring 75% av de kirurgiska separationer som utförs resulterar i att åtminstone en tvilling överlever. Fast trots läkarens varningar och trots dåliga odds vägrade paret att ge upp på sina barn. ”Vi var båda överens om att det skulle inte vara rättvist att inte ge dem en chans”, förklarar Greg.  

ultra

För för fyra år sedan var Shellie Tucker gravid i 20:e veckan när läkarna upptäckte att hon väntade tvillingar – siamesiska tvillingar.

Läkarna rådde henne att avbryta graviditeten. ”Mitt hjärta sjönk som en sten när jag fick höra det”, säger Shellie till ABC News.

Skarmavbild 2016-01-13 kl. 09.54.30

Doktorn, som specialiserat sig på högrisk-graviditeter, trodde inte att tvillingarna skulle överleva en separation.
”När han sa det till mig, kände jag bokstavligen hur tjejerna började sparka i magen och jag visste att jag aldrig skulle kunna avsluta graviditeten”, säger Shellie.

operation

Så Shellie lade sig på operationsbordet. 40 läkare genomförde en 7 timmar lång operation för att försöka separera tvillingarna Amelia och Allison. Operationen blev också en succé. Shellie och Greg kunde till slut välkomna sina välmående döttrar till världen.

systrar

”När läkaren sa att allt gått bra släppte allt, det kändes som en enorm tyngd lättade från våra axlar”, säger pappan Greg.

systrar2

Det var dock bara början på Amelia och Allisons fantastiska resa som systrar. 

Se hur tvillingflickorna mår bara ett år efter operationen, i videon nedan.

Jag är så glad att Shellie lyssnade på sina mammainstinkter, i stället för att gå på läkarnas råd i detta fall. Gilla gärna om du önskar den här familjen all lycka till i fortsättningen och om du tror att en mammas kärlek till sina barn är starkare än något annat.