Läkarna trodde de skulle dö. Men 104 år senare gör tvillingsystrarna allt ihop.

I dag är sjukvården så pass utvecklad och skicklig att de flesta barn som föds för tidigt klarar sig bra och utan bestående skador. Men för 100 år sedan var dock verkligheten en annan. 1912 födde nämligen en kvinna i den franska staden Limeray två tvillingar. De två små flickorna föddes dock alldeles för tidigt och läkarna menade att deras framtid såg mörk ut. Men de två små tvillingarna skulle komma att trotsa alla odds.

I slutet av januari i år firade nämligen Simone och Paulette Olivier sin 104:e födelsedag tillsammans.

– Vi skulle ha blivit födda i mars, men föddes i januari i stället. De gav oss väldigt liten chans att överleva. Jag vägde inte ens ett kilo och du bara dryga kilot, säger Simone till sin syster i en intervju med France24.

Även om det inte finns någon officiell bekräftelse så tros Paulette och Simone vara Frankrikes äldsta tvillingar. Och de båda systrarna som idag bor tillsammans på ett äldreboende avslöjar i intervjun sin hemlighet för ett långt liv.

– Vi lever än för att vi alltid har stått varandra nära. Vi är fortfarande självständiga, vi har båda varsitt rum, men vi behöver bara gå över korridoren för att träffas och prata med varandra, säger Simone.

Men tvillingarna har även varit noga med att ta hand om sig.

– Ett enkelt liv, inga överdrifter. Ingen alkohol och massor av idrott. Vi höll på med gymnastik under en lång period och har lagt ner massor av tid på cykling, nästan varenda dag.

När systrarna den sista januari firade sin 104:e födelsedag uppvaktades de ordentligt med blommor från både kommunen och andra äldreboenden i staden.

– Vi blir väldigt bortskämda, säger systrarna till France24.

Och med all rätt. Både Simone och Paulette är riktiga förebilder för oss alla och jag vill passa på att önska dom många fler lyckliga år tillsammans!

Meet 104 year-old twins who had a small chance of surviving after birth.

Publicerat av Twin Cities Live den 15 februari 2016

Var lite bussig nu och dela den här underbara solskenshistorien vidare så att dina vänner får läsa den också!