Läkarna tvingas till ”omöjlig” operation under graviditeten. 3 månader senare inträffar miraklet.

När Katrina Frydlewicz åkte in för en ultraljudsundersökning var hon i 20:e veckan. Tyvärr hade läkarna på barnsjukhuset i Philadelphia tråkiga nyheter att meddela. Det visade sig att hjärtat på bebisen i Katrinas mage inte hade utvecklats fullt ut. Läget såg väldigt dystert ut och personalen på sjukhuset bad föräldrarna att förbereda sig på det värsta. Men läkarna berättade också om att det kanske fanns ett alternativ. Det var en riskabel och relativt ny metod, som gick ut på att utföra en hjärtoperation på barnet – inne i livmodern.  

Katrina och pappan Tony var dock villiga att göra allt för att rädda deras sons liv.

”Vi höll fast vid den sista lilla strimman av hopp. Det fanns en experimentell operation som kanske skulle kunna rädda honom”, berättar Katrina för ABC.

Skarmavbild 2016-06-28 kl. 14.08.57

Det enda problemet var att inget barn som hade genomgått denna typ av operationen någonsin levt längre än ett 1 år.

Läkarna och föräldrarna visste inte heller om ingreppet skulle bli framgångsrik förrän tre månader senare, när bebisen föddes. Men Tony och Katrina valde ändå att ge grönt ljus för den riskfyllda och ”omöjliga” operationen.

Skarmavbild 2016-06-28 kl. 13.35.26

Tre månader senare föddes Stogde, en rosa och knubbig liten bebis. I samma ögonblick som han föddes kunde läkarna höra den lilla pojken skrika och gråta, ljud som bara ett friskt barn kan ge ifrån sig.

Här under kan du se Stodge idag och hur operationen gick till:

Skarmavbild 2016-06-28 kl. 14.08.48
Change me to copyright source

Skarmavbild 2016-06-28 kl. 14.08.48
Change me to copyright source

Ett år senare firade den lilla mirakelpojken sin första födelsedag, en bedrift som ingen trodde var möjligt. Tony säger att han hoppas att Stodge kommer att ”växa upp och förhoppningsvis få bilda en egen familj en dag. Jag vill att han ska få åldras, precis som resten av oss”.

Dela gärna vidare detta om du vill hylla de fantastiska kirurgerna som lyckades med denna svåra operation!