Läraren personliga hälsning till eleverna inför svåra provet får tusentals att trycka ”gilla”.

Allt är verkligen inte bättre i USA, men den här läraren borde vara en inspiration för sina svenska kollegor. När vi ser tillbaka på vår skolgång tror jag de allra flesta har en lärare som vi minns extra bra, ofta för att just denna lärare fick oss att tro att allt var möjligt. Att gå i skolan handlar mycket om att lära sig nya saker, men också om att våga ställa kritiska frågor och att växa som människa. Det finns inget som ger en elev mer trygghet än att veta att läraren alltid ställer upp. Oavsett om du går i första klass eller på universitet, så är lärarna ryggraden i utbildningen. De får inte alltid den uppskattning de förtjänar, så därför skulle jag vilja lyfta fram Chandni Langford, som undervisar femteklassare på Evergreen Avenue Elementary. Bilderna på hennes fina överraskning till eleverna som skulle skriva prov har delats av tiotusentals – och inte undra på varför. Vad tycker du om denna lärarens inspirerande gest? Har du också en lärare från barndomen som har en speciell plats i ditt hjärta? Låt oss veta i kommentarerna!

elementary

Alla som skrivit ett prov vet hur nervöst det kan vara, speciellt om det är ett prov som kan påverka betyget i hög grad. I New Jersey gör alla femteklassare ett slags nationellt prov, kallat PARCC. Det är ett standardiserat test som finns i flera delstater.

elementary1

Läraren Chandni Langford visste vilken press eleverna kände inför provet, så hon beslutade för att ge varje barn lite uppmuntran inför skrivningen. Hon skrev en personlig hälsning till alla sina elever på bänkarna, med whiteboard-penna.

penna11

På ett av skrivborden, till eleven Kwydir, skrev hon följande:

”Kunskap är en superkraft! Kom ihåg att alltid försöka lära dig mer, hjälp din hjärna att växa. Kärlek, era lärare”.

Chandni försökte anpassa sina hälsningar till elevernas personlighet och kunskapsnivå, med fokus på varje elevs styrkor och utmaningar. En elev, som aldrig gjort denna typ av prov innan, fick till exempel meddelandet att allt skulle gå bra och att eleven inte skulle oroa sig för mycket.

teachers1

I stället för underteckna texterna med ”Mrs. Langford”, skrev hon istället ”Era lärare”. Ett bra sätt att visa barnen att alla lärare på skolan vill bidra till elevernas utveckling och se dem lyckas.

Hon lämnade också ett par bakverk på varje skrivbord, som en extra uppmuntran.

school1

Skolledningen var snabba med att hylla Mrs. Langford innovativa system för att gjuta mod i sina elever. På sin Facebook-sida lade skolan upp bilder på skrivborden och tiotusentals visade sin uppskattning genom att trycka på gilla-knappen.

Bildkälla:Facebook

chadni1

Visst blir man glad av att se Chandnis fina initiativ? Det måste vara en fantastisk känsla för både elever och föräldrar att veta att de är i så goda händer!

Dela gärna vidare denna lärares härliga sätt att hantera elevers stress inför tuffa prov. All heder till dig, Chandni!