Lärarinnan dyker upp i en konstig, vit klänning sista skoldagen. Nu hyllas hon över hela nätet för sin fina idé.

Som lärare har du en värdefull möjlighet att forma barnen och lära dem allt de behöver veta – samtidigt som du garanterat kommer lära dig massor själv av de små knattarna. Det är ett viktigt och betydelsefullt uppdrag och hade det inte varit för våra lärare så hade vi förmodligen inte kommit långt i livet. Många lärare brukar också få nära band till sina elever i takt med att de får följa elevernas skolgång. Skolavslutningen innan barnen går vidare brukar därför inte bara vara en glädjens dag, utan också en stund med lite vemod över att skiljas åt. Men ShaRee Castlebury, som är lärare i första klass i den amerikanska staden Lawton, såg till att göra det bästa av situationen. Hon har alltid ansträngt sig och gjort det där lilla extra för sina skolelever – och när det i år började närma sig skolavslutning så kom på hon på en alldeles utmärkt idé för att minnas alla fantastiska stunder med eleverna från året som gått.

Eftersom lärarinnan snart inte skulle få träffa sina älskade elever mer så ville hon göra något särskilt inför skolavslutningen. Det var då hon fick idén.

lararinna1
Bildkälla: Chris-ShaRee Castlebury (Facebook)

Det är nämligen inte vilken klänning som helst som hon har på sig. ShaRee lät sina elever använda sina kunskaper för att måla hela klänningen och lämna personliga minnen till lärarinnan.

lararinna2
Bildkälla: Chris-ShaRee Castlebury (Facebook)

Eleverna ställde gärna upp på projektet och la ner kraft och själ för att dekorera klänningen med sina tuschpennor.

lararinna3
Bildkälla: Chris-ShaRee Castlebury (Facebook)

Sista skoldagen hade hon på sig sin nymålade klänning som en hyllning till eleverna. ”En underbar sista skoldag med mina kära små Picassos”, skriver hon på Facebook.

lararinna4
Bildkälla: Chris-ShaRee Castlebury (Facebook)

Initiativet har fått stor spridning och lärarinnan hyllas nu stort på nätet. Efter den stora succén har hon också planer på att låta eleverna använda sin kreativitet och göra en ny klänning varje år – samtidigt som hon hoppas kunna ta fram och använda sina klänningar varje gång eleverna firar milstolpar i sina utbildningar framöver, som när de går ut sexan eller nian. Så fint!

lararinna5
Bildkälla: Chris-ShaRee Castlebury (Facebook)

Dela gärna vidare om du också tycker att det var en otroligt fin gest som lärarinnan gjorde för att hylla sina elever!