Läkare skär upp bebisens bröst för att rädda hjärtat: Timmar senare avslöjar hans leende miraklet

Som förälder finns det inget man önskar mer än att ens barn ska få vara friska och må bra.

Att få ett leende tillbaka, är allt man behöver.

Men det här leendet från lilla pojken Ellis är det något alldeles speciellt med.

När Ellis kom till världen, 6 veckor för tidigt, visade det sig direkt att han var en liten kämpe. Han föddes med ett allvarligt hjärtfel och läkarna blev tvungna att operera honom.

I en post på Facebook berättar brittiska stiftelsen British Heart Foundation om händelsen på sjukhuset Southampton General Hospital.

– Nu är det bara leenden här då lilla Ellis framgångsrikt återhämtar sig efter sin hjärtoperation, skriver man.

Det var först i slutet av mamma Stephanies graviditet som något visade sig vara fel. Alla prover var normala, men i slutet verkade det som han var sjuk.

Det visade sig att Ellis hade vätska i lungorna och ett ultraljud visade att han hade ett allvarligt hjärtfel, som krävde operation.

It’s smiles all round as little Ellis makes a good recovery following heart surgery.Stephanie knew she was expecting a…

Posted by British Heart Foundation on lunes, 2 de octubre de 2017

Då Ellis föddes fört tidigt, var han för liten för att klara av en operation. Han skickades hem för att återvända först tre månader senare för den livsavgörande operationen.

I hela sex dagar var Ellis inlagd på sjukhuset, men efter operationen har han snabbt återhämtat sig. Han kommer fortfarande behöva besöka läkare resten av livet för kontroller, men utöver det är han som vilken liten frisk pojke som helst.

Mamma Stephanie är stolt över sin lille kämpe.

– Han är en glad, frisk liten hjärtkrigare och vi kommer vara evigt tacksamma till alla på stiftelsen BHF för deras forskning och till sjukhuset för enastående vård. Tack för att ni gjorde min pojkes hjärta helt igen.

Ellis leende efter operationen säger allt! Dela gärna vidare för att uppmärksamma forskning om medfödda hjärtsjukdomar.