Läkarna sa Clara skulle dö – fem månader senare ser hon snö för första gången

Johanna och Craig Morton reagerade med lycka när de fick reda på att de skulle bli föräldrar.

Men då hade de ingen aning om att deras första barn led av en allvarlig sjukdom.

Läkarna upptäckte redan i magen att barnet hade ett ovanligt hjärtfel och en sällsynt sjukdom som gör att organen i kroppen ligger fel.

Johanna och Craig blev förkrossade när de fick de dåliga nyheterna.

Läkarna trodde inte ens att parets dotter skulle överleva födseln. Och om hon skulle överleva förlossning trodde läkarna inte att hon skulle leva mer än fem månader.

Clara skulle inte få uppleva vintern och få se snö för första gången.

Men när väl Clara föddes med kejsarsnitt så visade hon sig vara en liten kämpe.

Hennes puls var farligt låg, men Clara gav inte upp.

Trots att läkarna inte trodde hon skulle leva länge, så har Clara idag blivit passerat fem månaders ålder – och har fått uppleva sin första vinter och sett snön falla ner från himlen.

Clara lider fortfarande av det allvarliga hjärtfelet. Hon har en lång väg framför sig av operationer och många mediciner. Ingen kan säga hur länge hon kommer att klara sig, men hittills har hon bevisat alla fel. 

Hennes föräldrar, Johanna och Craig Morton från New York i USA, har startat en insamling för att kunna betala Claras sjukvårdsräkningar, där hundratals människor skänkt mer än 900 000 kronor till familjen. 

clara1
Bildkälla: Facebook

Så här skriver Claras mamma själv på Facebook om resan som familjen gjort. 

”Idag har vi gjort ett ultraljud, och det som jag trodde skulle bli en dag av lycka, blev inte riktigt som vi hade planerat.”

clara2
Bildkälla: Facebook

”12 veckor in i graviditeten fick vi reda på att något var fel med vårt barns hjärta. Läkarna sa till oss att barnet inte skulle överleva. Jag blev helt förkrossad och kunde inte sluta gråta. Mitt barn kämpade sig in i vecka 18, men hennes hjärta började slå långsammare och långsammare. Varje gång vi träffade läkarna verkade det som de hittade nya fel på vår dotter.” skriver hon på Facebook.

”Läkarna sa att vi borde förberedda oss på att barnet inte kommer överleva.”

clara3
Bildkälla: Facebook

”Men vår dotter slog alla odds och läkarna säger att de aldrig sett ett hjärta som hennes. Nu har vår dotter, trots att hon varit in och ut på sjukhuset, klarat sig till vecka 37!

clara4
Bildkälla: Facebook

”Här är vår dotter bara 6 dagar gammal, men har redan haft och överlevt sin första hjärtoperation!”

clara5
Bildkälla: Facebook

 ”Här får vår lilla kämpa se vintern och se snö för första gången! Som ni ser gillade hon det! Om jag ska beskriva hennes känslor, så är rätt ord  – lycka.”

clara6
Bildkälla: Facebook

”Här får vår lilla kämpa uppleva vintern och se snö för första gången! Som ni ser gillade hon det! Om jag ska beskriva hennes känslor med bara ett ord, så är det – lycka.” 

Vilken kämpe du är Clara!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna