Läkarna skickade hem gravid kvinna ”med huvudvärk” – visade sig vara hjärntumör

21-åriga Shannon Harvey, från Storbritannien, var sju månader in i sin graviditet när hon drabbades av plötslig huvudvärk.

Smärtan var så extrem att Shannon upplevde att det inte kunde vara normalt, vilket gjorde att hon kollade upp det hos läkarna.

Vad som avdramatiserades som graviditetshuvudvärk visade sig senare vara en stor hjärntumör, som riskerade explodera av trycket under en förlossning.

Tumör riskerade att sprängas vid förlossning

Shannon hade inte långt kvar av sin graviditet när läkarna till slut valde att röntga hennes huvud. Där hittade de en hjärntumör som var hela fem centimeter bred, och att genomgå en förlossning innebar en stor risk för att den skulle explodera av trycket.

”Jag var fullkomligt livrädd. Men min största prioritering var att förlösa bebisen så säkert som möjligt”, säger Shannon till Daily Mail.

Genomgick kejsarsnitt

Shannon och hennes make gick från fullkomlig lycka över att de skulle få barn, till total rädsla. I Shannons huvud fanns en tickande bomb, och ingen kunde vara säker på hur det skulle gå för varken Shannon eller bebisen.

Den 8 januari fick Shannon genomgå ett kejsarsnitt, och ut kom en frisk liten pojke som fick heta Edison. Bara fem dagar senare tog läkarna bort det mesta av Shannons tumör i huvudet.

Shannon har fått genomgå fler operationer sedan dess, men mår idag bra och tillbringar så mycket tid som möjligt med sin familj.

I videobloggen nedan kan du höra henne berätta om sin resa, med egna ord.

Tänk vad den kvinnliga kroppen är fantastisk som klarar så mycket. Dela för att ge andra en tankeställare om att livet är skört.