Läraren skickade brev till ettorna. Nu hyllas hennes initiativ av tusentals.

Camilla Anderssons dotter Ella började nyligen skolan. Och precis innan det var dags för första skoldagen kom det hem ett brev till familjen. Brevet sprids nu som en löpeld, vilket inte är så svårt att förstå. Jag önskar att jag också hade fått ett sådant brev när jag skulle börja skolan.

Jag minns mycket väl hur det var att börja skolan. Pirrigt, nervöst, läskigt, kul.Ja, det var massa känslor på en och samma gång. I år var det dags för Ella, från Halmstad, att börja ettan

Och precis lagom till skolstarten fick hon ett brev hemskickat.
”Vad kul att just du ska gå i min klass. Vi kommer att hitta på mycket nya, roliga och spännande saker i skolan denna termin”, står det i början av brevet.

Bild

aaa

Det är läraren Evelina Lago Unnestam som står bakom initiativet. Hon skickade ett sådant brev till alla barn som nyligen började ettan i hennes klass.

Bild

eeeev

Camilla Andersson tog emot brevet för Ellas räkning.
– Jag blev jätteglad och så rörd att jag började gråta. Jag insåg att den här läraren har hjärtat på rätt ställe, säger hon till Aftonbladet.

I brevet hade läraren skickat med olika symboliska småprylar, bland annat en pusselbit, ett klistermärke, en stjärna, ett armband med orden ”kunskap är coolt” och ett suddgummi.
”Du får ett sudd för att alla gör misstag. Det är av våra misstag vi lär oss och utvecklas. Hade ni redan kunnat allt hade ni inte behövt gå i skolan”, står det bland annat i brevet.

Camila Andersson la upp en bild på brevet på Facebook och nu sprid bilden som en löpeld. På några dagar har den nästan fått 18 000 gillamarkeringar.

Evelina berättar att hon fick idén till brevet från en handledare hon haft under en praktik.
– Jag ville att de skulle känna sig trygga när de skulle börja skolan, säger hon till Aftonbladet.

Och alla halsbanden hon skickade med har hon och hennes man gjort själva.

Jag önskar att jag också fått ett sådant brev när jag började skolan! Så himla fint gjort av Evelina! Jag hoppas att fler lärare tar efter det här fina initiativet.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna