Lastbilschauffören Jonatan räddade livet på bilisten som kraschat i vattnet. Den här hjälten förtjänar alla likes i världen.

Sent i måndagskväll inträffade en bilolycka i de mörka skogarna i Småland. Och olyckan kunde mycket väl ha slutat i tragedi om det inte vore för en hjältemodig lastbilschaufför, rapporterar Hela Gotland.

Det var vid elvatiden i måndagskväll som lastbilschauffören Jonatan Mårtensson kom körandes på riksväg 153 på sin väg mot Varberg.

Plötsligt kom en personbil i fatt honom och gjorde sig redo för att köra om Jonatan som omedelbart sänkte farten för att släppa förbi bilen. Men omkörningen kom aldrig så han bestämde sig för att öka farten igen.

Då gjorde bilen ett nytt försök att köra om.

–  Jag ser hur han glider ut i vänsterfilen, sen blir det som diskolampor i backspegeln och jag förstår att nu har det gått illa. Jag stannar lastbilen, ringer 112 och springer tillbaka för att se vad som hänt, berättar Jonatan för helagotland.se.

Men ute är det kolsvart och Jonatan kan inte hitta bilen. Den tycks vara försvunnen. Ungefär samtidigt dyker en ny lastbil upp på vägen som han stannar och tillsammans försöker de nu hitta bilen.

– Då ser vi bilen 10-15 meter vid sidan av vägen, den har voltat ned i ett vattendrag och ligger på taket. Det är bara bakhjulen som sticker upp. Så vi får hoppa i.

De båda lastbilschaufförerna lyckas med gemensamma ansträngningar få upp förardörren och dra ut föraren som vid det laget nästan var medvetslös.

Mannen hade skadat sig rejält, men överlevde trots allt olyckan med livet i behåll.

– Man kan verkligen säga att han hade änglavakt. Hade det varit på dagen så hade jag aldrig sett när han körde av. Och ingen hade hittat honom där han låg ute i skogen, säger Jonatan till helagotland.se.

Jonatan och den andra lastbilschauffören är verkligen riktiga hjältar som förtjänar alla hyllningar i världen.

Publicerad av Newsner, gilla gärna