Livlös bebis öppnar ögonen precis innan föräldrarna ska säga farväl

Oscar Bedford hade bara minuter kvar att leva efter att läkaren stängde av den livsuppehållande vårdbehandlingen.

Men just då hände det ofattbara.

När Oscar Bedford föddes på Leicester Royal Infirmary i England var han livlös och blå. Alla ansträngningar som läkarna gjorde visade inga tecken på att Oscar skulle överleva.

Efter att ha blivit borttagen från sin kuvös överlämnades han till sina föräldrar Greg och Chelsea. De fördes till ett speciellt rum på sjukhuset där föräldrar säger farväl.

Hade bara minuter kvar

Mamma Chelsea, 26, sa då: ”De sa att efter att de tagit bort honom från kuvösen skulle han bara leva i några minuter eller kanske bara sekunder.

Chelsea ville att hennes mamma Sally-Ann också skulle få träffa sitt barnbarn. Chelsea höll Oscar mot hennes bröst och ringde ett Facetime-telefonsamtal till sin mamma, ett samtal som skulle visa sig vara det mest surrealistiska och gladaste i hennes liv.

För mitt i samtalet såg Chelseas mamma Oscar öppna ögonen och hon bara skrek.

”Hans ögon öppnades för för första gången och det var så surrealistiskt – det kändes som en dröm.”Jag satt på sängen och skakade på huvudet som folk gör i filmer. Det var fantastiskt – världens bästa känsla -– men jag var tvungen att nypa mig själv”, säger Chelsea till Mirror.

Oscar fick bröstmjölk för första gången och fördes till ett större sjukhus. men läkarna bad Chelsea att inte ha för höga förhoppningar.


Efter tre dagar fick Oscar åka hem till Hamilton med sina föräldrar och även om det inte har varit den enklaste tiden är Oscar en glad bebis som svarar på tilltal och skrattar.

Idag är han 18 månader gammal.

Foto: Gofindme

”Han ler och skrattar och han älskar ljus, trots att han nästan är blind”, säger Chelsea. Chelsea. ”Han älskar sina resor till sjukhuset, han tycker om att höra nya röster och att lyssna på musik. Han gillar verkligen att bli buren och han babblar mycket.”

Oscar har bland annat epilepsi och man vet inte hur länge han kommer att överleva.

”Han var på intensivvård för en månad sedan och vi trodde att vi skulle förlora honom. Jag vet inte hur länge jag kommer att ha med honom men medan han är här känner jag att han borde få allt – särskilt efter allt han har gått igenom”, säger mamma Chelsea till Mirror.

Oscars föräldrar samlar in pengar till Oscars vård.

Mina tankar går till Oscar och hans familj som har en svår tid bakom sig. Dela gärna detta om du vill sprida denna historian vidare.