Livrädda tjuvar ringde polisen från toa för att slippa undan arg pizzeriaägare.

Vad gör man om larmet går och någon håller på att göra inbrott för att stjäla ens tillhörigheter? Många hade kanske blivit rädda, ringt polisen och inväntat förstärkning – men inte en pizzeriaägare utanför Uppsala. När larmet, som han hade kopplat till sitt hem, gick natten mot tisdagen bestämde sig pizzeriaägaren helt enkelt för att ta saken i sina egna händer. Han gav sig därför iväg till pizzerian för att stoppa tjuvarna och där skulle historien snart få en mycket oväntad vändning.

Pizzeriaägaren hann till brottsplatsen precis i tid för att få se de fyra tjuvarna stå och lasta in stöldgods i en bil. Något som inte gladde ägaren – varpå han försökte ta tillbaka sina grejer.

De fyra överraskade tjuvarna, vars brott inte riktigt hade gått som planerat, delade på sig och två av dem valde att springa tillbaka in i pizzerian. Med en upprörd ägare i hälarna tog de två tjuvarna beslutet att skydda sig på toaletten och hålla för dörren så att inte ägaren kunde komma in.

Därifrån ringde sedan tjuvarna (!) till polisen för att kunna slippa undan den arga pizzeriaägaren. Polisen dök snart upp och grep två tacksamma tjuvar.

– Gärningsmännen var väldigt tacksamma när vi kom till platsen, säger Tommy Karlsson, vakthavande befäl vid polisen i Uppsala, till Aftonbladet.

Publicerad av Newsner, gilla gärna