Lotte hånades på stranden för sin stomipåse – nu hyllas hon av hela nätet för sitt mod

För ett år sen fick 25-åriga Lotte Grønbekk Elli stomi. 

Nu i sommar har hon precis vågat visa sig i bikini för första gången sen den dagen. 

Men det passade inte de andra gästerna vid badplatsen, rapporterar Romerikes blad

Lotte var på stranden med sin familj i den norska staden Hønefoss. 

Det var också första gången hon vågade visa upp sig i bikini sen hon fick stomipåse för ett år sen. 

”Jag bestämde mig för att äntligen gå i bikini för första gången sedan jag fick stomi och jag har rasat i vikt och kände mig så nöjd att jag ville gå i min nya bikini”, skriver Lotte på sin blogg.

Men på stranden fick hon möta folks dömande blickar. Lotte låg helt enkelt och solade sig den varma sommardagen när en för henne helt okänd kvinna tog sig fram till henne – och sa åt Lotte att klä på sig kläderna. 

– ”Det är äckligt att mänskligheten att titta på avföring”, var det någon som sade till mig och bad mig sedan sätta på mig kläder, säger Lotte till Romerikes blad.

© http://charlottelli.blogg.no/

Hon blev obekväm och tror inte att det finns så många människor som på riktigt tycker att det är äckligt att se stomi. Samtidigt har hon förståelse för att människor inte har tillräckliga kunskaper i området. Därför driver hon nu bland annat en egen blogg där hon skriver om sina erfarenheter. Den hittar du här: http://charlottelli.blogg.no/

Hon vill informera folk om ett ämne som kan anses vara lite tabubelagt.

– Det är troligen på grund av okunskap. Det är inte vanligt att unga har det, och inte heller att visa det så tydligt. Men det är bra att hon vågar stå upp och fokuserar på ett tabubelagt ämne, säger överläkaren Thomas Hegglund till Romerikes blad. 

– Jag tror att många bara är nyfikna på det och då är det skönt att någon vågar stå upp och visa hur det är att leva med det. Det är vad jag försöker åstadkomma, säger Lotte till Romerikes blad. 

Efter att ögonblicket uppmärksammats i norska medier har Lotte fått massor av positiva reaktioner – och flera har hört av sig till henne via e-post, skriver hon på sin blogg.

Alla får se ut hur de vill! Jag blir galen när jag läser om folk som mobbar andra på grund av utseende – det är så viktigt att Lotte står upp och delar med sig av sitt liv och denna viktiga information om ett tabubelagt ämne. 

Nu delar vi vidare och sprider kunskapen! 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna