Lotterimiljardären betalar tillbaka till samhället med hjärtvärmande gåva.

Om du kommer från en liten by, så vet du hur viktigt det är med bra kommunikationer och resurser. 

Att ha nära till ett sjukhus, en vårdcentral eller att det finns en brandstation på nära håll är viktigt för tryggheten. Med tanke på de stora avstånden har många småstäder valt att dela brandkår, sjukvård, skola och sjukhus. 

I små byar är det också viktigt att hålla hålla ihop och hjälpas åt. En stor del av detta arbete kommer i form frivilliga, volontärarbete.

Mark Hill, som bor i en liten stad i Missouri, vet hur viktigt det är med räddningspersonal på små ställen. Han väldigt tacksam för att det finns frivilliga brandmän, hans lokala hjältar har bland annat räddat livet på Marks pappa två gånger.

För några år sedan vann Mark på lotteri. Vinsten? Cirka 2 miljarder kronor! Naturligtvis ville Mark och hans familj gjorde saker som de flesta lotterivinnare säkert gör: tog en lång semester, köpte ett par bilar och renoverade sitt hus. 

Men Mark glömde aldrig bort människorna i sina hemby och gjorde i hemlighet upp planer för att tacka alla som ställt upp för honom genom åren… Utöver att adoptera två nya barn till familjen, och ge dessa helt nya förutsättningar i livet, beslutade sig Mark och hans fru för att fila på ett projekt som förhoppningsvis kommer hjälpa invånarna i samhället under lång tid framöver. 

Mark, som inte varit speciellt villig att ställa upp på tv-intervjuer, lät ett kamerateam komma till hans hemby eftersom han ville visa upp gåvan han varit med och finansierat: En helt ny brandstation. 

 

 

 Dela gärna vidare om du vill hylla Marks för hans fina gest. Vänlighet föder vänlighet!