Lyckliga paret får enäggstvillingar – då chockas mamma när läkaren ber henne om ursäkt

Att få ett barn förändrar livet för alltid. Men för det här paret skulle det bli ett dubbelt mirakel – när tvillingsystrarna Abigail och Isobel föddes. 

Men bara minuter efter födelns skulle paret få sig en chock.

Plötsligt kom doktorn in i förlossningssalen och yttrade ”jag beklagar” – och ledde dem in till rummet där de nyfödda tvillingarna låg.

Matt och Jodi Parry hade redan fått sitt första barn. Några år senare skulle han få äran att bli storebror – då Jodi var gravid än en gång. Men den här gången skulle han inte bara få en lillasyster.

Det visade sig att hans mamma bar på två tvillingsystrar och glädjen gick inte att ta på när de äntligen kom till världen.

Bildkälla: Youtube/Barcroft TV

Men när de nyfödda tvillingarna togs till ett annat rum, och en utmattad Jodi var tillsammans med maken Matt och deras son, skulle de plötsligt få besök av en läkare. Hen gick in i rummet där familjen var samlad och sa två ord Jodi aldrig skulle komma att glömma. ”Jag beklagar”.

Jodi och Matt blev chockade. De förstod inte vad doktorn pratade om, då tvillingarna alldeles nyss verkat må bra när de kom till världen. De leddes in till rummet där systrarna, som fick namnen Abigail och Isobel, låg. Men när Jodi och Matt fick syn på sina älskade nyfödda barn förstod dem ingenting. 

Bildkälla: Youtube/Barcroft TV

Det visade sig att Abigail och Isobel hade fötts med Downs Syndrom. Paret blev till en början oroade över hur barnens liv skulle bli, då de inte visste någonting om syndromet, där sannolikheten att enäggstvillingar föds med Downs syndrom är en på miljonen.

Skulle de kunna gå i en vanlig skola? Och skulle de kunna lära sig saker som vilket barn som helst? 

Bildkälla: Youtube/Barcroft TV

Men det skulle inte dröja länge innan deras frågor skulle besvaras. Flickorna, som nu är 5 år gamla, är som vilka livliga barn som helst – och får all kärlek från sin familj som de någonsin kan få.

– Än i dag vet jag inte vad han (läkaren reds anm.) var ledsen för och jag skulle hemskt gärna vilja träffa honom i dag och fråga varför. Vi hade inte bytt ut Abigail och Isobel för vad som helst i världen. De får alla att skratta och le, säger mamma Jodi.

Bildkälla: Youtube/Barcroft TV

Abigail och Isobel verkar vara två fantastiska små barn. En person, oavsett syndrom eller inte, förtjänar det allra bästa – och Abigail och Isobel har många härliga år tillsammans med varandra, sin familj och vänner framför sig.

I spelaren nedan kan du se mer av Abigail, Isobel och familjens berättelse.

Vilka fantastiska små tvillingsystrar. Dela gärna artikeln med dina vänner så fler får läsa om det här fina tvillingparet!