Lydia överlevde mot alla odds – nu charmar 4-åringen hela nätet

2011 kom Lydia Rankin till världen, men det var en dramatisk ankomst. Hennes föräldrar Ruth och Paul chockades av hur stort huvud den lilla flickan hade vid födseln – och läkaren kom med ett hjärtskärande besked. Den lilla flickan hade en ovanlig hjärnsjukdom – och föräldrarna skulle förbereda sig på att ta farväl av Lydia. Läkarna trodde inte att hon skulle överleva.

Hjärnsjukdomen hade läkarna redan varnat familjen för. När mamma Ruth var gravid i vecka 20 hade en läkare sagt åt mamman att det bästa kanske vore att göra abort.

”Ultraljudet när de såg att Lydia skulle födas med den här sjukdomen var precis för jul. Det var fruktansvärt”, säger mamman till The Mirror. 

Men föräldrarna vägrade abort och bestämde sig för att kämpa. Lydia föddes med hydrocefalus – mera känt som vattenskalle – och holoprosencephaly.

Nu är hon 4 år gammal och mot alla odds charmar hon hela nätet.

Youtube

Lydia Rankin föddes med vattenskalle och vid födseln vägdes hennes huvud nästan 5 kg. Läkarna förberedde Paul och Ruth på det absolut värsta: Att säga farväl till deras lilla älskling.

Youtube

Den ovanliga sjukdomen kallas för holoprosencephaly och innebär att de två frontalloberna inte kan samarbeta. Lydia har dessutom hydrocefalus – mera känt som vattenskalle – som innebär att vätska bildas i hjärnan som får huvudet att svälla upp.

Youtube

”Det har varit en berg- och dalbana av känslor. Tre gånger har vi fått göra att hon kommer att dö, men hon är av hårt virke. Hon inspirerar oss och hennes styrka håller vårt mod uppe. Hon är vårt mirakel”, säger mamma Ruth till The Mirror.

Youtube

Ruth har rätt – Lydia är ett mirakel. Läkarna trodde att hon skulle kunna leva några månader, men nu är hon fyra år gammal.

”Vi tar varje dag som den kommer, men jag bara vet att hon kommer att vara med oss för en låg tid framöver.”

Youtube

 För fler bilder från familjens inspirerande resa kan du titta på klippet nedanför.

Mirakel sker och Lydia är ett levande bevis på detta. Jag hoppas att så många som möjligt får ta del av den här familjens historia, som både kan inspirera och värma hjärtat. Dela gärna vidare om du också känner det!