Malin Berghagens nya viktiga jobb – för våra äldre: ”Ni är så…”

Malin Berghagen har tidigare talat om sitt engagemang för äldre.

Nu kommer hon jobba mer aktivt för att våra äldre ska få det bättre.

Berghagen har nämligen fått ett nytt jobb – som ambassadör för organisationen äldrekontakt.

Det var tidigare i år som Malin Berghagen valde att sätta ner foten. Under en resa noterade hon hur annorlunda äldre behandlades jämfört med i Sverige.

”I sydligare länder visas de äldre respekt och är en ständig del av familjen. På Mallorca ser vi de äldre gå ut och fika eller ta en promenad till en bror eller en vän mycket oftare än vad vi ser här i Sverige. Känner ni igen det?”, skrev Malin Berghagen på Instagram.

Berghagen stöttar Äldrekontakt

Malin berättade då att hon börjat följa organisationen Äldrekontakt i sociala medier. Äldrekontakt, som startade 2008, skriver på sin hemsida att de har ”en önskan om att ge något tillbaka till den generationen som har byggt det samhälle som vi har förmånen att få leva i idag”.

De anordnar bland annat regelbundna träffar där äldre får möjlighet till socialt stöd från jämnåriga.

Malin Berghagen om nya jobbet: ”Ni är så viktiga”

Nu kan Äldrekontakt meddela den glada nyheten att de har fått en ny ambassadör. Och det är ingen mindre än Malin Berghagen som fått det viktiga uppdraget.

View this post on Instagram

"Vi lever i en tid där gränser suddas ut mer och mer. Det är en spännande tid där vi respekterar varandra mer och mer, oavsett vem och var i livet vi är. Men en grupp härliga människor glöms bort. De äldre som blir mer och mer ensamma ju fler vänner som dör. Vi behöver fånga upp dom. Det är lite vår skyldighet." Vi är otroligt stolta och glada över att äntligen kunna berätta att @mberghagen blir Äldrekontakts ambassadör. Hon kommer hjälpa oss att lyfta vår verksamhet och de äldres situation. Malin brinner starkt för vårt syfte och delar våra värderingar. Hon har inte bara intresse för de äldres historia utan även en förmåga att nå ut både till den äldre och yngre generationen vilket bygger broar. Precis det som vår verksamhet handlar om. #äldrekontakt Välkommen till oss Malin ❤️. ?Malin Berghagen

A post shared by Äldrekontakt (@aldrekontakt) on

”Vi är otroligt stolta och glada över att äntligen kunna berätta att Malin Berghagen blir Äldrekontakts ambassadör. Hon kommer hjälpa oss att lyfta vår verksamhet och de äldres situation. Malin brinner starkt för vårt syfte och delar våra värderingar. Hon har inte bara intresse för de äldres historia utan även en förmåga att nå ut både till den äldre och yngre generationen vilket bygger broar. Precis det som vår verksamhet handlar om”, skriver de på Instagram.

Malin själv är stolt över sitt nya jobb.

”Tack Äldrekontakt för förtroendet. Ni är så viktiga!”, skriver Malin Berghagen på Instagram.

Så bra gjort av dig, Malin! Lycka till nu!

Alla äldre förtjänar verkligen ett så värdigt liv som möjligt.

Dela om du också tycker det!