Mamma ber dottern klämma ut en hel tub tandkräm på tallriken, anledningen bakom bör vi alla lägga på minnet

Att barn kan vara elaka mot varandra är tyvärr ingen nyhet, och gång på gång får vi höra nyheter om barn som mår så dåligt att de inte ens vill leva länge.

Med internet och sociala medier har tortyren även lyckats penetrera även husets väggar och mobbningen kan därför fortsätta även efter skoltid och på helgerna.

När Amy Beth Gardners dotter skulle börja mellanstadiet förra året ville hon lära sin dotter någonting viktigt som hon skulle kunna ha nytta av inte bara i skolan, utan i resten av livet.

Facebook/AmyBethGardner

Hon ville sedan dela med sig av läxan och publicerade den här texten på sin Facebook-sida:

”Min dotter börjar på mellanstadiet imorgon. Vi har utsmyckat hennes skåp, vi har köpt nya skoluniformer och till och med överraskat henne med att köpa en ny ryggsäck.

Men ikväll, precis innan sängdags, gjorde vi en annan förberedelse inför mellanstadiet, som är betydligt viktigare än alla de andra.

Jag gav henne tandkrämstuben och bad henne att klämma ut den på tallriken. När hon var klar bad jag henne att stoppa tillbaka all tandkräm in i tuben igen.

Hon började protestera och sa saker som” Men det kan jag inte!” och ”Det kommer inte bli som det var innan”.

Facebook/AmyBethGardner

”Jag väntade lugnt på att hon skulle bli klar och sa följande ord till min dotter:

”Du kommer att minnas den tallriken med tandkräm resten av ditt liv. Dina ord har makt över liv och död.

Nu när du börjar på mellanstadiet kommer du märka hur mycket tyngd dina ord egentligen har. Dina ord kommer såra, kränka och skada andra.

Men du kommer också ha möjligheten att välja ord som läker, uppmuntrar, inspirerar och ger kärlek till andra människor.

Du kommer ibland att välja fel ord. Bara den här veckan kan jag själv komma på tre tillfällen där jag använt mina ord slarvigt, vilket har sårat andra.

Facebook/AmyBethGardner

Dina ord är precis som tandkrämen, när de har lämnat din mun, går det inte att ta tillbaka dem.  

Använd dina ord väl, Breonna. När andra missbrukar sina ord, tänk på använda dina väl.

Ta ett beslut varje morgon att ord som sprider glädje bara ska komma ut ur din min. Bestäm dig redan ikväll att du ska bli en glädjespridare i mellanstadiet.

Att du ska kännas vid för din vänlighet och medkänsla. Använd ditt liv för att ge liv till en värld som desperat behöver det.

Du kommer aldrig någonsin ångra att du valde vänlighet.”

Tänk om alla föräldrar var lika kloka! Då skulle vi nog slippa en hel del mobbning bland både barn och vuxna.

Dela gärna Amys råd med dina vänner på Facebook och låt den sprida sig likt ringar på vattnet. Om det kan hjälpa en person så är det värt det!