Mamma tvingades amputera fyra lemmar efter förlossningen – nu stämmer hon sjukhuset

För Lindsey Hubley och hennes fästman Mike Sampson förändrades deras liv drastiskt när deras son föddes.

Visst, när en bebis gör entré i världen är det alltid livsförändrande – men denna gång skulle läkarnas misstag göra det hela till en skrämmande mardröm.

Facebook/LindseyHubley

Den 2 mars födde Lindsey sonen Myles och när hon såg honom för första gången var det en obeskrivlig lycka. Tyvärr skulle de kommande dagarna präglas av allt annat än glädje.

Två dagar efter förlossningen fick familjen tillåtelse att åka hem, av vårdpersonalen på IWK Health Center.

Facebook/LindseyHubley

Men lyckan över att få ta med sig en nyfödd baby hem varade inte länge.

En otäck buksmärta lamslog Lindsey, bara timmar efter att hon installerat sig hemma. Morgonen efter gjorde det så ont att hon behövde åka in till akuten.

Lindsey, hennes make och sonen kom in till sjukhuset nio på morgonen. Men ingen av läkarna kunde fastställa källan till buksmärtorna, trots undersökningar.

Läkarna förklarade att det troligen rörde sig om förstoppning. Familjen lämnade återigen sjukhuset och gick hem med medicin för att behandla Lindsey förmodade förstoppning.

Men det dröjde inte länge innan hon behövde åka in akut igen, på grund av kraftiga smärtor. Lindsey hamnade då på Queen Elizabeth II-sjukhuset och väl där fick hon en mycket allvarligare diagnos.

Facebook/LindseyHubley

Doktorerna konstaterade att Lindsey hade nekrotiserande mjukdelsinfektioner, ”köttätande bakterier” var diagnosen. Tillståndet blev hela tiden värre Lindsey var i svår septisk chock – det krävdes akut kirurgi följt av konstgjord koma.

Konsekvenserna för denna nyblivna mamma blev förödande, tyvärr tvingades hon amputera armar och ben, skriver CBS News.

I ett pressmeddelande från den 11 oktober meddelade Lindsey och hennes familj att det kommer lämna in en stämningsansökan mot IWK Health Center och läkarna där.

Familjens advokat säger att Lindsey har repat sig förvånansvärt bra efter all det tragiska som hänt.

Facebook/LindseyHubley

”Hon är verkligen en krigare och hon har bibehållit en otroligt positiv och beslutsam attityd under hela tiden som hon kämpat med rehabiliteringen. Hon kämpar på, under alla de svårigheter och den glädje som det innebär att ha en nyfödd”, säger advokaten Raymond Wagner.

Lindsey är inte bara ute efter att sätta dit sjukhuset, det viktigaste för henne är att kunna ”bidra till att förhindra att ännu en person råkar ut från det jag har gått igenom” och för att kunna ”förbättra brister i vården.”

Skönt också att sonen Myles mår bra också!

Facebook/LindseyHubley

Ingen mamma ska behöva riskera livet när man föder barn, det är helt oacceptabelt att man skickar hem en nybliven mamma med så svåra smärtor tycker jag. 

Ofta vet vi själva bäst när det är något allvarligt fel i kroppen, jag hoppas att Lindseys historia kan fungera som en påminnelse om att våga stå på sig om man inte mår bra! 

Dela gärna vidare denna berättelse om du också vill lyfta fram Lindsey’s kämpaglöd, blir hon bortglömd är allt hon gått igenom förgäves. Många styrkekramar till dig, Lindsey!