Mamman är på restaurang med sina barn, men det hon får se vid bordet bredvid lämnar mig med en klump i bröstet.

Hur ofta har jag inte kommit på i efterhand att jag försummat samtal med vänner och familj för att sitta och titta ned i min mobil? Varje gång fylls jag med en känsla av att det inte kan vara värt det, att ingenting som pågår i min telefon betyder mer än de jag älskar. Ändå. Ändå sitter jag är med med näsan i skärmen samtidigt som livet pågår vid sidan om. Gång på gång på gång. Jamie Mosley slogs av precis samma insikt när hon var ute och åt middag med sina barn. Hon skrev om det på sin Facebook-sida och det dröjde inte innan hennes inlägg började spridas över nätet som en löpeld. När du läser hennes ord är jag rätt säker på att du kommer förstå varför. Läs hennes ord, ta in dom och ägna sedan dagen åt att vara med någon du älskar. Jag lovar, det är så mycket mer värt än allt som fladdrar förbi i din mobiltelefon.

”Mitt hjärta går i bitar just nu. När jag sitter här känner jag mig nästan skyldig som gör det här inlägget för jag vill inte ta blicken från mina barn en enda sekund. Men när jag sitter här tittar på barnen märker jag en mamma och en liten flicka som kom och satte sig vid bordet bredvid mig. Den lilla flickan hade precis hämtats från skolan och det är tydligt att hon är en snackare. Hon slutade aldrig prata från den stund hon satte sig ner.

Jag såg den lilla flickan säga samma meningar flera gånger till sin mamma upprepade gånger. En av meningarna var ”när jag blir mamma jag vill bli en sjuksköterska som damen där borta.” Hon sa samma sak säkert 6 gånger och hoppades på ett svar från sin mamma. Kanske skulle mamma vara intresserad och entusiastiska över vad hon ville bli när hon växte upp.

Men hennes mamma tittade aldrig upp från sin telefon. Hon såg aldrig henne i ögonen och svarade inte. Sedan kom besvikelsen i den lilla flickans ögon. Jag såg axlarna sjunka och hur hon stirrade ned på golvet. Hon fortsatte att försöka prata med sin mamma om olika saker som hände den dagen och att hon fick en stjärna på lektionenidag och även att någon hackade på henne. Men återigen hennes mamma såg aldrig upp. Och så småningom slutade hon prata.

Hon insåg hur mycket hennes mamma inte brydde sig och att allt som fanns i telefonen var så mycket viktigare än vad hon hade att säga. Jag kände mig förkrossad. Jag tänkte för mig själv. ”Hur många gånger har inte jag gjort det? Hur många gånger har jag inte tittat upp? Hur många tricks vill de visa mig som jag aldrig ser eftersom jag inte ser upp? Hur många samtal missar jag med mina barn när jag bara ge dem en iPad så jag kan få några minuter att göra vad jag behöver göra? ”

Så småningom kommer de att stoppa fråga… De kommer inte vill att du ska titta på längre, eftersom de vet att du inte kommer att göra det. Du kommer alltid att titta ned.

De kommer inte att känna sig bekväma med prata med dig om något som att en liten pojke är elak mot dem i skolan, eftersom du kanske inte lyssnade.

Jag är så trasig och mina ögon har öppnats för den kraft som finns i teknik och vad den gör med våra sinnen och vårt föräldraskap och även vårt äktenskap. Så som jag har uppmuntrats i dag uppmuntrar jag alla här. Titta upp. När de talar till dig och vill berätta för dig hur de mår eller saker som vad de vill bli när de växer upp. Lägg bort telefonen. Skapa ögonkontakt och visa att du bryr dig. Lyssna på dem.

Nu är den tid då de väljer om de är bekväma att prata med dig. Ge dem den uppmärksamhet de behöver eller så kommer de att gå och hitta den någon annanstans. Och när du är gammal och sitter i en rullstol så kommer du inte ha minnen och samtal att titta tillbaka på. Du kommer bara ha sorg, nyhetsflöden och drama som aldrig ens betydde något till att börja med.

Titta upp. Det är en vacker syn och du kommer inte att ha något att klaga på. Nu när jag är klar med att spilla mitt hjörta kommer jag att titta upp och titta på mina barn njuta av sin glass :)”

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

My heart is so broken right now. As I sit here at chick fil a watching my kids play I almost feel guilty writing this…

Posted by Jamie Mosley on Friday, September 25, 2015

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna