Mamman bär mask i 12 år. Men en dag tar hon av den och avslöjar makens hemlighet.

Det kan vara svårt att märka av det på ytan, men innanför stängda dörrar lever många mammor och döttrar i skräck för män som misshandlar dem. Så var fallet också för Saundra Crockett, vars liv tog en mörk vändning när hon var 28 år. Saundra var tvåbarnsmamma och levde ett lyckligt liv – tills dess att hennes make började misshandla henne systematiskt, både fysiskt och psykiskt. Saundra fick allvarliga skador och i 12 års tid valde hon att dölja det för omvärlden genom att bära mask för ansiktet. Men en dag förändrades allt.  

Det som var en livsglädje och en längtan efter framtiden splittrades och blev ett tragiskt öde när Saundra Crocketts dåvarande make började misshandla henne.

saundra1
CBS Los Angeles

saundra1
CBS Los Angeles

Hon blev så illa tilltygad att en allvarlig infektion började äta upp hennes ansikte. Trots det höll Saundra tyst och i 12 års tid bar hon mask varje gång hon vistades offentligt.

saundra2
CBS Los Angeles

saundra2
CBS Los Angeles

När Saundra till slut besökte sjukhuset fick hon veta att hon hade tre dagar kvar att leva. Men hon överlevde – och var modig nog att rädda sig själv och sina barn från den dåvarande maken.

saundra3
CBS Los Angeles

saundra3
CBS Los Angeles

Det var då hon träffade Deborah Alessi. Deborah, som själv blivit misshandlad tidigare under sitt liv, hade tillsammans med sin man startat den ideella organisationen Face Forward för att hjälpa utsatta kvinnor.

De gav sitt fulla stöd åt Saundra och hjälpte henne att komma på fötter. De försåg henne med terapi och Deborahs make, som var kirurg, genomförde dessutom en operation så att Saundra äntligen kunde öppna sitt vänstra öga och så att hon kunde öppna munnen tillräckligt för att kunna äta igen.

saundra4
CBS Los Angeles

saundra4
CBS Los Angeles

I dag har Saundra inga problem att leva sitt liv utan den där masken.

All hjälp hon fick från organisationen var dessutom helt gratis – med ett enda förbehåll. Saundra ska hjälpa andra som befinner sig i samma situation.

– Om jag kan prata med en person och ge dem hoppet att detta inte behöver hända, då är det mitt jobb att göra det, säger Saundra.

saundra5
CBS Los Angeles

saundra5
CBS Los Angeles

Här kan du se ett videoklipp om Saundra:

Saundra är verkligen stark och modig och jag är så glad att hon är trygg och mår bra i dag. Dela gärna vidare för att stötta Saundra och organisationen som hjälpte henne!