Mamman håller om sin dotter hårt i duschen. Men det är historien bakom som får föräldrar över hela världen att trycka dela.

Att vara småbarnsförälder är en resa i livet. Det är en period som är fylld av både goda och jobbiga stunder, och allt i vardagen kretsar kring en enda sak: den starka kärleken till ditt barn och din önskan att barnet bara ska få må bra och vara lyckligt. Den här bilden, på en mamma som kramar om sin lilla dotter i duschen, handlar om precis den stunden som alla föräldrar fruktar mest: när bebisen är sjuk. Det är en kärleksfull och äkta gestaltning av allt som föräldraskapet handlar om, och inte nog med det – den känslosamma bilden är tagen av mammans 5-årige son. Sonen, som heter Taj, tog med sig telefonen in till till mamma i badrummet för att berätta att hon fått ett sms innan han tog några bilder och gick tillbaka ut till tv:n. Vad femåringen inte visste var att den vackra bilden skulle få mammor över hela världen att hylla det klockrena ögonblicket.  

Bilden, som den 30-årige mamman Kelli Bannister har laddat upp på sin Facebook-sida, har fått nästan 40 000 gillamarkeringar och flera tusen delningar på bara några dagar. Lika stark som femåringens bild är, lika stark är texten bakom.

”Jag funderade länge på om jag skulle lägga ut det här eller inte. Det är äkta, ömt och en av de absolut värsta situationerna av föräldraskapet som vi alla någon gång kommer gå igenom!!

Den delen som inget eller ingen kan förbereda dig för, den delen där du skulle ge varje uns av din livsenergi för att få ditt stackars barn att må bra igen. Varje gråt och varje tår får ditt hjärta att brista lite mer och din enda önskan är att det var du istället.

Jag har inte sovit på flera dagar och jag är fysiskt och psykiskt utmattad, men som alla mammor så fortsätter jag kämpa!

Den här morgonen när Summer hostade, var sjuk och fick ett utbrott så kickade min mammainstinkt in. Jag satte oss båda i duschen med det lugnande ljudet av rinnande vatten och värme som rörde vår hud, hon blev lugn inom några minuter… och sedan kom min 5-åring in och tog den här bilden!! Et sådant ömt och känslomässigt ögonblick av föräldraskapet i sin allra renaste och ärligaste stund… med ett slarvigt uppsatt hår och allt!”

Bildkälla: The Barefoot Mum (Facebook)

mammabebis

I kommentarerna till bilden skriver mamman att hennes lilla dotter nu mår bra och är frisk.

Tycker du också att femåringens bild var ett känslosamt ögonblick av hur det är att vara förälder? Dela gärna vidare till dina vänner så de också kan läsa om historien!