Mamman Micaela tvingades efterlysa Alvedon till sina sjuka barn – folk hade hamstrat upp allt från affärerna

Micaela Wallgrens två barn drabbades av hög feber – men kunde inte få värktabletter.

Detta sedan folk hamstrat upp all Alvedon från apotekshyllorna.

Nu rasar tvåbarnsmamman mot de som inte tänker sig för när de köper upp alla varor – som andra också kan vara i stort behov av.

”FAN TA ER som bunkrar medicin till barn OM dom inte behöver det”, skriver Micaela Wallgren på Facebook.

Tusentals svenskar har satt sig i hemkarantän efter coronautbrottet.

I den allmänna oron har många också börjat hamstra förnödenheter – vilket har lett till att allt från toalettpapper till handsprit börjat försvinna från butikshyllorna.

Det kan leda till stora problem, när de som verkligen behöver varorna blir utan. Något som tvåbarnsmamman Micaela Wallgren från Falköping blev smärtsamt medveten om, vilket flera medier berättat om.

Slut på Alvedon

I ett inlägg på Facebook har Micaela berättat om den panikartade situationen för några dagar sedan.

Hennes två barn, 4 och 3 år gamla, låg då hemma med hög feber. Men när familjen skulle ge sig ut på jakt efter läkemedel, gapade hyllorna tomma.

Micaela tvingades därför efterlysa Alvedon på sociala medier.

”Att som mamma behöva söka efter medicin på sociala medier eftersom det är slut i varenda affär i hela Falköping gör mig väldigt ledsen och orolig över vart Sverige är påväg”, skriver hon på Facebook.

alvedon
Foto: TT

Ryter ifrån på Facebook

Inlägget fick enorm respons och tiotusentals reaktioner på Facebook. Som tur var lyckades familjen till slut också få tag på värktabletter till de sjuka barnen, bland annat sedan vänliga själar skickat över medicin på posten.

Men Micaela har ändå några väl valda ord till de som hamstrar förnödenheter om de inte behöver – och ryter nu ifrån på Facebook.

”Ursäkta ordvalet, MEN FAN TA ER som bunkrar medicin till barn OM dom inte behöver det. Tänk till en gång till nästa gång och sluta vara egoister. Nästa gång kanske ni står där jag stod idag”, skriver hon och avslutar:

”DELA GÄRNA SÅ KANSKE FOLK BÖRJAR FATTA!”

Så skönt att det löste sig för Micaela och familjen till slut – men det här är en viktig tankeställare för alla som hamstrar varor. Tänk på dina medmänniskor och köp inte upp mer än du behöver, då kan andra bli lidande!

Dela Micaelas vädjan på Facebook om du håller med.