Larmet från ambulanspersonal: Handspriten slut – tvingas arbeta utan desinfektionsmedel

Coronakrisen har fått tusentals människor att sätta sig i hemkarantän – och i affärerna har hyllorna börjat gapa tomma på många varor.

Allt från toalettpapper till handsprit har blivit tillfälliga bristvaror, och nu rapporterar även ambulanspersonal om att de fått slut på just handsprit i sina fordon.

I Göteborg tvingas ambulanspersonalen nu arbeta utan desinfektionsmedel, detta rapporterar GT.

Den akuta bristen på handsprit innebär att ambulanspersonalen varken kan tvätta sig själva eller fordonet.

Något som oroar de anställda, då det sätter många i risk.

– Vi är samhällets spjutspets i dessa tider och vi har också familj och anhöriga. Visst, vi har tvål och vatten, men det är ganska svårt att ha med sig i en ambulans. Vi är väldigt angelägna om att få mer handsprit för det är en trygghet för oss och för nya patienter vi hämtar, säger en anonym ambulansförare till GT.

handsprit, ambulans, coronavirus
Foto: Wikipedia / Pontus Lundahl, SCANPIX

”En tidsfråga”

Informationen ska ha gått ut internt till all ambulanspersonal i Göteborgsområdet under onsdagen.

GT har kontaktat Anne-Karin Höglund, ordförande för Vårdförbundet Västra Götaland. Hon menar att det är en bekymmersam situation men att det kan bero på omfördelade resurser.

– Handspriten är inte slut. Jag kollade med regionen och om det fattas någonstans så är det i så fall en fråga om att omfördela resurserna. Det är i så fall bara en tidsfråga får vi hoppas innan de får det på plats. Det finns ett gemensamt lager i regionen som inte är tomt, säger Anne-Karin Höglund till GT.

Vad tycker du om det här? Lämna en kommentar och dela vidare för att säga din åsikt!