Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Mamman övergav sin nyfödda dotter. 10 månader senare skriver pappan ett brev som hyllas av tusentals föräldrar.

I januari 2015 blev Richard Johnson, 21, pappa till en liten dotter. Men den första månaden som förälder blev kaotisk. Han flickvän lämnade honom och tog med sig dottern till Kalifornien. Men hon ändrade sig snabbt och bad Richard att hämta dottern, annars skulle hon adoptera bort henne. Utan att tveka en sekund satte sig Richard på ett plan och hämtade tillbaka sin dotter. Plötsligt hade han blivit en ensamstående pappa, och insåg att han inte alls var förberedd på på situationen. Han var ensam och hade ingen aning om hur han skulle gå tillväga. Då hittade Richard facebookgruppen “Life of Dad” – och det förändrade hans liv.

Via Facebook kom han i kontakt med andra pappor i samma situation. Tack vare dem förstod han att det var möjligt att ge sin dotter en fantastisk uppväxt, trots att han var ensam.

Richard gjorde en total omvändning av sitt liv, vilket förmodligen räddade hans dotters liv.

I november 2015 la Richard ut ett brev på facebooksidan, för att berätta hur mycket de andra papporna betytt för honom. Brevet har sedan dess fått en enorm spridning, med över 100 000 gillamarkeringar och delningar. Här nedan kan du läsa hela brevet översatt till svenska.

Bild: Facebook
Bild: Facebook

Hej Life of Dad!

Jag heter Richard Johnson, och jag är en ensamstående pappa till en vacker flicka som heter Persephone. Hennes mamma lämnade oss ungefär en månad efter att hon föddes. Vi vet fortfarande inte exakt varför, men vi misstänker att det berodde på en förlossningsdepression. De första veckorna var det bara hon och jag, och jag råkade komma in på den här sidan av misstag. Jag var så nervös över att vara en pappa överlag, men nu är jag en ensamstående pappa och måste fylla två roller. Jag var inte säker på att jag skulle klara det.

Bild: Facebook
Bild: Facebook

Jag har läst varje ”ny förälder-bok” som jag hittat, och sett över 1 000 timmar av Youtube filmer för att lära mig allt ifrån att fläta hår och måla naglar, till hur man hanterar vanliga föräldraproblem. Sen började jag läsa på den här sidan mer och upptäckte att det fanns andra pappor där ute som var i samma situation som jag. Den här sidan gav mig mer självförtroende och har verkligen hjälpt mig igenom allt det här.

Bild: Facebook
Bild: Facebook

Jag ser alltid fram emot bilderna som läggs ut här, och läser alla historier från er fantastiska pappor där ute. Ni hjälper verkligen min dotter och mig genom en väldigt svår tid.

Bild: Facebook
Bild: Facebook

Vi är båda väldigt glada nu och växer tillsammans varje dag. Hon är nu 10 månader gammal, och mina vänner frågar mig om råd hela tiden. Vi har kommit långt, min dotter och jag, och det är mycket tack vare er på den här sidan. Så från båda av oss, tack så mycket.

Hälsningar,

Persephone & Richard Johnson

Vilken bra pappa Richard verkar vara! Och vilken inspiration för alla ensamstående föräldrar där ute. Dela gärna hans brev om du också blev berörd.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna

 

Läs mer om...