Mamman överger sonen på grund av hans handikapp. Men 12 år senare bevisar han att ingenting är omöjligt.

Gabe Adams föddes utan armar och ben. När mamman såg honom blev hon besviken och bestämde sig för att överge honom. Gabe var bara några dagar gammal när han förlorade allt och hamnade på ett barnhem i Brasilien. Där fick han ligga ensam i en sjukhussäng hela dagarna. Det finns mängder med föräldralösa barn i världen, och även om många blir adopterade så var Gabes chanser små eftersom han inte såg ut som andra barn. Men en mamma skulle snart förändra allt.

Janelle Adams bodde i Utah, USA, och såg en bild på Gabe i en mataffär. När hon hörde om hans tragiska öde kände hon direkt att hon ville hjälpa pojken.

Bild: Youtube
Bild: Youtube

Hon kunde inte släppa tanken, och hörde till slut av sig till barnhemmet där Gabe bodde. Efter en lång adoptionsprocess stod det klart: Gabe fick flytta till USA.

Janelle och hennes man Ron hämtade upp honom på flygplatsen och insåg genast vilken underbar pojke han var.

Bild: Youtube
Bild: Youtube

12 år efter att hans biologiska mamma övergav honom lever Gabe ungefär som vilket annat barn som helst. Hans adoptivföräldrar är noga med att behandla honom på samma sätt som sina andra barn, trots hans funktionshinder.

Bild: Youtube
Bild: Youtube

Gabe har lärt sig att gå själv, ta på sig kläder, simma, äta och till och med gå i trappor utan hjälp.

– Jag kan göra det, och jag kan göra det med ett leende, berättar Gabe.

Föräldrarna ville att han ska bli självständig och inte behöva vara beroende av hjälp hela livet.

– Det har alltid varit vårt mål att ge Gabe frihet och egna val, och det är bara möjligt om han är självständig, berättar Gabes pappa.

Bild: Youtube
Bild: Youtube

Det krävs mycket träning för att klara av allt det här utan armar eller ben. Gabe älskar att simma och varje dag tränar han sina muskler genom att göra situps och gå upp och ner för trapporna hemma.

När familjen adopterade Gabe trodde de först att de skulle rädda honom från ett ensamt liv i en sjukhussäng. Men idag inser de att Gabe har räddat dem lika mycket tillbaka, och lärt dem vad som egentligen är viktigt i livet. Han har även lärt dem att aldrig ge upp.

Bild: Youtube
Bild: Youtube

Här nedan kan du se ett reportage om Gabe.

Jag blev så glad av att se det här! Gabe bevisar verkligen att ingenting är omöjligt, vilken stark kille han är!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna