Mamman säger farväl till cancersjuka dottern – då öppnar hon ögonen och viskar 8 ord

Abby Furco var bara fyra år gammal när hon fick diagnosen leukemi.

De förkrossade föräldrarna fick höra av läkarna att deras älskade dotter hade cirka 20 procent chans att överleva.

Det var beskedet ingen förälder ville ha – och för dem var det praktiskt taget som att höra att 4-åringen snart skulle dö.

Men den modiga lilla flickan vägrade ge upp.

Under de kommande sex åren ägnade familjen Furco tiden åt att åka fram och tillbaka – mellan sjukhuset och hemmet i amerikanska Virginia. 

– Vi höll henne omgiven av kärlek eftersom vi visste att vi kunde förlora henne vilket ögonblick som helst. Det fanns stunder vi inte visste om hon skulle klara sig eller inte, hon hade så många infektioner att det kunde ha tagit hennes liv, säger mamma Patty till People

I oktober 2013 hade Abby äntligen klarat sig igenom behandlingen. Då kunde hon gå i skolan, umgås med vänner, spela fotboll och vara med i scouterna precis som vilket barn som helst.

Men som så många gånger genom historien vägrade cancern släppa greppet.

Ett år senare var den förrädiska och hemska sjukdomen tillbaka.

Den här gången var det värre än någonsin.

© Youtube/Jarrett Juran

Abby kunde snart inte röra sig. Varje liten rörelse gjorde henne skadad, hon kunde knappt öppna munnen och prata. Familjen bestämde sig för att flytta ända till Chicago för att komma närmare sjukhuset.

Inte ens en benmärgstransplantation som Abby fick i februari 2015 skulle hjälpa. Hennes kropp stötte bara ifrån sig den nya benmärgen och i maj 2016 började hennes njurar slutligen kollapsa.

© Youtube/St. Baldrick’s Foundation

Den här gången förklarade läkarna att Abby bara hade 48 timmar kvar att leva – och flickan skrevs ut från intensivvårdsavdelningen för att kunna tillbringa sin sista tid i livet hemma hos familjen.

Föräldrarna började planera för begravningen.

De valde kista och musik, tvingades förbereda de andra barnen på att Abby skulle dö – och flög in släktingar för att låta dem ta ett sista farväl.

© Youtube/St. Baldrick’s Foundation

Men när alla trodde att det var slutet, då öppnade Abby ögonen… och viskade orden:

”Jag har så mycket kvar att leva för”.

© Youtube/St. Baldrick’s Foundation

Hennes kropp hade gett upp. Men som från ingenstans – då Abby inte längre fick behandling och låg för döden – kämpade hon sig tillbaka helt på egen hand och trotsade alla möjliga odds.

– Vi kunde inte tro att det var sant. Inom dagar, veckor, månader började hon gå och bli allt starkare. Det är ett sant mirakel, säger mamma Patty till People.

© Youtube/St. Baldrick’s Foundation

År efter miraklet har läkarna fortfarande inte kunnat hitta någon riktig förklaring till Abbys mirakulösa tillfrisknande.

Flickan är nu 10 år gammal och går i femte klass, hennes cancer är på tillbakagång och även om framtiden är osäker så är varje minut i Abbys liv som en välsignelse för alla nära och kära.

– Vi såg henne dö och komma tillbaka till liv. Nu tittar vi mot framtiden, säger mamma Patty till People.

Två gånger fick den modiga lilla flickan Abby en dödsdom – men båda gångerna gick hon mot oddsen och överlevde. 

Dela gärna vidare den här fina historien för att visa alla att mirakel faktiskt inträffar!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna