Mamman säljer dödfödda sonens säng på loppis – 1 vecka senare återvänder köparen med en överraskning

Valerie Watts genomgick varje förälders mardröm och förlorade sin son i magen bara dagar innan han skulle födas.

Hon lämnades ensam med sorgen, och ett tomt barnrum.

Efter en tid valde hon dock att sälja barnsängen till en främmande man under en loppis – men var inte beredd på vad som skulle hända efteråt. 

Nu sprids den fina historien över hela världen.

Valerie Watts bor i Cokato i Minnesota, USA. Hon var gravid i nionde månaden och allt var förberett och redo för sonens födelse. Men med bara några dagar kvar innan förlossningen kände hon att något var fel. Barnet slutade röra sig i magen.

Det visade sig att sonen Noah hade dött i magen, bara dagar innan han skulle födas. Valerie blev förkrossad.

© Youtube

Trots att sonen inte överlevde valde Valerie att behålla alla hans saker. Barnrummet och alla saker stod orörda i nästan ett år.

Men i maj 2014 hade Valerie en loppis för att sälja av lite barnsaker och en man vid namn Gerald kom hem till till henne. Han såg direkt den lilla barnsängen och frågade hur mycket Valerie ville ha för den.

Hon hade egentligen inte tänkt sälja sängen, det kändes fortfarande för jobbigt. Men Gerald stod på sig och fick henne till slut att gå med på en försäljning.

Han hade ingen aning om vilken betydelse sängen hade för Valerie, och att det var det enda hon hade kvar från sin son som aldrig fick leva utanför hennes mage.

© Youtube

Valerie hade även sålt barnkläder på loppisen, och Gerald trodde helt enkelt att hon sålde av grejor som hennes barn växt ur.

Men det är nu det riktigt fina i historien kommer. Geralds fru hade nämligen pratat lite med Valerie under loppisen, och frågat hur gammal hennes son var idag. Hon blev förkrossad när hon fick reda på att sonen var död. 

När de hade lastat in sängen i bilen och var på väg hem berättade hon för sin man vad Valerie sagt, och han förstod hur viktig sängen han köpt var för den sörjande mamman.

– Så vi bestämde att den här sängen måste tillbaka, berättar han för Fox9.

Men han förstod också att sängen inte kunde stå hos Valerie för alltid, i alla fall inte i den form den var nu. Gerald arbetar som snickare och såg direkt potential i möbeln. Han byggde om den till en vacker stol.

© Youtube

En vecka efter loppisen återvände Gerald till Valerie med en gåva. Sängen, som tidigare varit oanvänd och en smärtsam påminnelse om sonen, hade nu blivit en vacker stol som fick en hedersplats i huset.

Valerie började gråta av den fina gesten.

– Det är fantastiskt. Det finns goda människor där ute, det här är ett bevis på det, berättar hon.

Vilken underbar gåva av Gerald. Nu kan denna vackra stol för evigt pryda Valeries hem och hedra hennes son Noah. Dela gärna denna berättelse vidare till dina vänner där ute.

Det finns många mammor och pappor i samma situation som Valerie, och jag skänker dem alla en tanke efter att ha läst denna historia.

Publicerad av Newsner familj