Mamman Sara anade det värsta när busschauffören ropade – nu hyllas han av tusentals för sin insats

När småbarnsmamman Sara Dahlberg en dag i juni skulle ta bussen från Malmö till Balshög utanför Bjärred för att hälsa på sin kusin hade hon med sig sin då fyra månader unga bebis. På Skånetrafikens buss var det trångt och varmt. Bebisen verkade så klart tycka att det var jobbigt – och började gallskrika högt. Och länge. 

Sara försökte lugna ner honom och få upp humöret. Hon satte honom upp, la honom ner och försökte med att ge nappen. 

Men han slutade aldrig att skrika. 

Till slut ropade busschauffören fram Sara – och hon anade det värsta. 

Sara trodde att de skulle bli avslängda från bussen.

– Det var jättestressigt, man tänker på vad alla andra på bussen ska tänka, säger Sara Dahlgren till Sydsvenskan

Men hon tänkte fel. I stället blev hon väldigt förvånad när busschaffören sa: 

– De är ju inte så lätt med de små, sa han och erbjöd sig att stanna bussen en liten stund – så att mamma och sonen kunde få kliva av en stund för att hämta andan och lugna ner sig lite. 

busshyllat
© Facebook/Skånetrafiken

Bebisen lugnade ner sig av den svala luften – och fortsatta vägen gick mycket bättre (och tystare!). Men när Sara kom fram till sin kusin insåg hon att de var försenade. 

– Och det var ju mitt fel, men chauffören sa inte ett smack om det bara ni har det bra sa han till mig, säger Sara till Sydsvenskan.

Därför bestämde hon sig för att tacka busschauffören. Förr satte man in ”dagens ros” i tidningen – men för Sara var valet självklart: Hon skrev ett meddelande till Skånetrafiken på Facebook. 

Nu har hennes inlägg gillats av över 10 000 personer – och anledningen är självklar! 

Så här skrev Sara: 

”Hej Skånetrafiken! För någon vecka sedan när jag skulle åka med min 4 månaders son från Malmö till Balshög så hände något jag aldrig varit med om.
Det var ganska varmt den dagen och bussen var nästan full. När vi var i höjd med Lomma så fick min lille son nog och började skrika högt och ljudligt. Jag försökte på alla sätt lugna honom, men det gick inte. När bussen stannade i Bjärred några minuter senare, så ropade busschauffören fram mig. Orolig och stressad gick jag fram och anade det värsta, men när jag kom fram så frågade han om jag ville gå av och ta lite luft. Han lovade att vänta på mig några minuter ( trots att bussen redan var lite försenad) så att min lille son skulle lugna sig. Några minuter senare kunde vi hoppa på igen och fortsätta på vår resa. Det var så otroligt fint gjort och det räddade vår dag. Er busschaufför gjorde världen lite ljusare den dagen. Med detta vill jag bara säga tack och önska er en härlig sommar”.   

Sara förklarar att hon ofta ser negativa saker om bussar och chaufförer i sociala medier, eller att de blivit utsatta för tråkiga saker. 

– Jag ville visa att det händer fina och bra saker också.

Nu hoppas hon att busschauffören får en rejäl klapp på axeln av sin arbetsgivare. 

Det kan tyckas vara en liten världslig sak – men samtidigt kan det betyda enormt mycket för någon annan! Vilken fantastisk busschaufför som förstod mamman i den pressade situationen! Dela gärna vidare för att hylla denna vardagshjälte!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna