Mamman ser en lila fot som hänger ut från kroppen – då agerar 10-åringen blixtsnabbt

10-årige Jayden Fontenot är förmodligen en av de mest hyllade hjältarna i USA just nu. 

Anledningen? Han stöttade sin mamma när hon behövde hjälp att förlösa Jaydens lillebror.

Den ovanliga historien fick ett lyckligt slut, men kunde mycket väl ha fått en helt annan utgång. Mamma Ashley Moreau riskerade nämligen att drabbas av kraftig blodförlust vid födseln – och kunde i värsta fall ha dött, rapporterar tv-stationen ABC 7

Ashley insåg inte att hon behövde föda förrän hon gick in i badrummet, kände värkarna komma – och såg bebisens fot hängandes ut från kroppen. Mamman behövde föda redan i vecka 34. 

baby
© ABC

Ashley skulle gå på toaletten när hon insåg vad som var på väg att hända. 

– Vattnet gick, jag tittade ner och min sons fot hängde ut, säger hon till KPLC.

Hon tvingades föda i badrummet, redan i vecka 34. Det visade sig att fostret inte flyttat huvudet mot födelsekanalen och således låg felvänd. Det innebär stora risker både för barnet och modern. 

Det var då som storebror Jayden, 10, klev in i handlingarna. Han hörde sin mamma, sprang till en granne och ringde efter en ambulans.

Därefter gick han in på toaletten, tog ett djupt andetag och sa, enligt mamma Ashley:

– ”Okej mamma, säg bara vad jag behöver göra”. Han såg inte rädd ut, utan var lugn och modig och jag svarade ”okej, jag ska berätta vad du ska göra och vi måste få ut din bror så fort som möjligt eftersom han är felvänd och inte kan andas”.

Jayden förklarade för tv-kanalen: 

– Jag tänkte inte ens. Jag blev bara så förvånad. Jag var tvungen att dra ut honom i benen, inte så hårt utan försiktigt. 

Storebrodern lyckades dra ut sitt syskon – men faran var inte över. Mamma förklarar att fostrets fötter var lila – och att han svävade i fara. 

Då agerade Jayden igen – och sprang ut till köket för att hämta en snorsug och gjorde rent i fostrets näsa. Kort därpå anlände ambulansen och tog mamman och den nyfödde till sjukhuset där de kunde återhämta sig. 

En stolt storebror fick senare träffa sitt syskon på sjukhuset. 

– Jag är så himla stolt över honom. Jag tror inte han förstår hur stort det är. Han räddade både mitt och sin lillebrors liv, säger Ashley till ABC 7. 

Detta är bara mirakulöst! Nu delar vi vidare denna nyhet för att hylla 10-årige Jaydens makalösa insats för sin mamma och lillebror. 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna