Mamman skrev brutalt ärligt inlägg om hemmafruar – nu sprids det som en löpeld på nätet

När Ryshell Castleberry skrev ett Facebookinlägg om sin syn på hemmafruar kunde hon aldrig ana vilken spridning det skulle få. Hennes brutalt ärliga åsiktsinlägg har nu delats över 320 000 gånger, och vi förstår varför. 

Fördomar är något som alla haft någon gång, i alla fall mer eller mindre. Jag vet att jag bildat mig en uppfattning om folk som sedan visat sig vara helt fel, och flera har säkert gjort detsamma gällande mig. 

Dock har jag klarat mig lindrigt undan, men några som är vana vid att utstå fördomar är hemmafruar. Då och då händer det att folk klankar ner på det faktum att de inte har en anställning, det är åtminstone vad mamman Ryshell Castleberry märkt av.

Facebook/Ryshell Castleberry

Ryshell jobbar deltid som tatuerare, och när hon inte gör det så ägnar hon all sin vakna tid åt att ta hand om sina barn och hushållet. Många gånger hade hon hört nedlåtande kommentarer mot hemmafruar som inte jobbar. Att de skulle vara lata och bara gå hemma, när de i själva verket var upptagna med sysslor dygnet runt. För att folk enklast skulle ta till sig hennes budskap delade hon en konversation på Facebook föreställande en make och hans pyskolog, där stod det bland annat: 

”Psykologen: När du kommer hem från jobbet på kvällen, vad gör du då?
Maken: Vilar, såklart. Jag är ju trött efter att ha jobbat på banken hela dagen. 
Psykologen: Vad gör din fru då?
Maken: Hon gör middag, serverar barnen, diskar, ser till at hunden får mat. Hon hjälper barnen med deras läxor och klär på dem pjamas inför sängen. Hon byter blöja på bebisen, gör varm mjölk och ser till att barnen bortstar tänderna. När hon är klar med det ser hon till att amma bebisen när den vaknar, och byter blöja om det behövs. Hon behöver ju inte gå upp för att jobba.”. 

Längre ner i inlägget följer en lista över punkter på vilka roller en hemmafru har, bland annat kock, sjuksköterska och städerska. 

Längre ner i inlägget följer en lista över punkter på vilka roller en hemmafru har, bland annat kock, sjuksköterska och städerska. 

Längre ner i inlägget följer en lista över punkter på vilka roller en hemmafru har, bland annat kock, sjuksköterska och städerska. 

Inlägget har fått över 635 000 gilla-markeringar och över 300 000 delningar. Inlägget har hyllats av tusentals som menar att hon gör hemmafruarna rättvisa. När några mammor som arbetar tog illa vid sig svarade Ryshell med att hon inte menade något illa till de som arbetar, utan att hennes enda syfte var att minska fördomarna mot hemmafruar. 

”Att vara hemmafru ger inga diplom, men det är nyckelrollen i familjelivet”, skriver mamman.

Dela gärna för att hylla alla mammor.