Mamman slår sin bebis blå med 1 sked – men domstolens straff får nätet att koka över

En kvinna i södra Australien slapp fängelsestraff – trots att hon erkänt sig skyldig att ha slagit sin dotter på åtta månader med en sked. 

26-åriga mamman Lorien Norman riskerade 13 års fängelse och stod nyligen åtalad för brottet.

Men straffet blev inte i närheten av det – och efteråt har mamman fått utstå hård kritik på sociala medier, skriver Daily Mail.

26-åringen dömdes till dagsböter på 500 dollar och en tvåårigt så kallat good behavior bond – vilket innebär att en person som döms som skyldig till ett brott lovar att ha gott beteende och inte återfalla i brott under en bestämd period. Hon blev släppt samma dag. Domen blev mild eftersom domstolen ansåg att skadorna var lindriga. 

Det var i oktober 2016 som polisen åkte på ett larm. Lorien ringde in och hotade att kasta ut sin dotter från balkongen. När polisen kom fram såg de att barnets ansikte var täckt av blåmärken. 

© Facebook via Daily Mail

Det visade sig att mamman slagit henne med en sked. Mamman och den då åtta månader unga bebisen fick då köras till sjukhus. Där fick den lilla tjejen sitt ansikte undersökt. Läkarna konstaterade att hon hade fått minst åtta olika slag mot ansikte och kropp, uppger Daily Mail. Både nacken, pannan, kinderna, öronen och armarna hade blåmärken. 

– Alla angrepp på ett barn, särskilt när den är så liten och sårbar, av en förälder är ett grovt åsidosättande av förtroendet. Samtidigt är det här brottet långt ifrån den allvarligaste typen av brott när det gäller graden av styrka involverad och varaktighet av kränkningen, säger domaren Jack Costello efter domen enligt Daily Mail. 

Han fortsatte motiveringen av det lindriga straffet: 

© Facebook via Daily Mail

– I detta avseende tittar jag särskilt på den behandlande barnläkarens åsikt om att det inte fanns några tecken på ben- eller intrakraniella skador och att barnets fysiska skador sannolikt helt kommer läka. 

Nu kommer mamman få en övervakare och tvingas gå på rådgivning, skriver Daily Mail. Barnets pappa, Shane McMahon tycker domen är bedrövlig. Han är förtvivlad – och många personer som läst om fallet på nätet rasar också mot domen. 

– Jag är äcklad, och faktiskt helt mållös. Jag har uppfostrat henne och hennes syster ensam och hon får ett straff på tio månader för ett brott som kan ge 13 år! 

– Var är min dotters rättvisa? 

Även om sådana här bilder kan vara svåra att se visar det här fallet också en viktig sak. Nämligen att vi aldrig får blunda för barnmisshandel.

Enligt min mening borde den som slår barn sitta bakom lås och bom! Det är fullständigt oacceptabelt. 

Publicerad av Newsner familj