Mamman sliter mellan 2 jobb – när hon inte dyker upp inser chefen att något inte stämmer

Cassie Camilo hade inte haft det lätt. Hon hade förlorat sin älskade mamma, gått igenom en svår skilsmässa – och det dröjde inte länge innan hon knappt kunde betala räkningar eller ordna mat på bordet åt sina två barn, nio och tio år gamla.

35 år gammal var den ensamstående mamman så tvungen att ta ett hjärtskärande beslut. För att börja om på ny kula och ge sina barn ett bättre liv bestämde hon sig för att flytta till USA, skaffa jobb och skicka hem alla pengar till familjen i Brasilien.

Men livet i det nya landet var tufft.

Att lämna sin son och dotter kvar i Brasilien hade varit det tuffaste beslutet i hela Cassies liv, men hon insåg samtidigt att det var bättre för dem så.

Väl i USA tog mamman alla jobb hon kunde få. Hon svalde sin stolthet, höll problemen för sig själv – och arbetade konstant, dag in ut och dag ut, där hon slet mellan två jobb.

Bildkälla: Youtube

Det var också i den vevan hon träffade Peter DeRosa för första gången.

Peter var restaurangchef på en italiensk restaurang i Connecticut och efter att ha anställt Cassie som diskare utvecklade de båda en god vänskap.

Bildkälla: Youtube

Men en dag dök inte Cassie upp till jobbet.

Eftersom Peter visste att hon hade arbetat under ohälsosamma förhållanden, och utan värme i den isande kylan, sa hans magkänsla att något kunde vara riktigt fel – och han bestämde sig därför för att ta reda på var hon bodde och sedermera ta sig dit.

Bildkälla: Youtube

”Jag åkte dit för att titta till henne… och hon var riktigt sjuk”, säger Peter DeRosa.

Peter agerade direkt. Han tog genast med Cassie till en drop in-mottagning – och där förklarade läkarna hur tur det var att han kommit dit eftersom det var riktigt illa ställt med Cassie.

Bildkälla: Youtube

Tack vare Peters insats kunde Cassie bli återställd – men han nöjde sig inte där, utan bestämde sig för att ta henne under sina vingar.

Han ordnade så hon fick gå i skolan och lära sig engelska, tog med henne på jobbintervjuer och fixade ett bra jobb där hon fick städa hus.

Bildkälla: Youtube

”Vid det här laget gick jag in till hundra procent. Jag ville försäkra mig om att hon hade det bra och försökte hjälpa henne på olika sätt och vis. Hon bestämde sig för att börja gå på engelskakurser. Jag betalade inte för allt men jag gjorde min del för att försöka hjälpa henne när det var möjligt”, säger Peter DeRosa.

Bildkälla: Youtube

Den ensamstående mamman Cassie hade gått igenom så mycket, men efter att Peter klivit in som den hjälte han var fick hon äntligen ordning på sitt liv. Än i dag är de fortfarande goda vänner – och Cassie är evigt tacksam till Peter.

”Jag kallar Peter min ängel eftersom jag tror att Gud skickade honom till mig”, säger Cassie.

Bildkälla: Youtube

Här kan du se ett videoklipp om mamman Cassie och chefen Peters underbara vänskap:

Den här historien ger mig verkligen hopp om mänskligheten – och tänk bara om vi alla kunde göra som Peter och sträcka ut en hand när vi såg någon som hade det tufft!

Dela gärna vidare om du också tycker att Peter är en äkta hjälte som förtjänar att hyllas för sin godhjärtade insats.