Mamman tröttnade på 18-åriga dotterns stökiga liv – listar 7 regler som delar nätet i två läger

En mamma från Australien har fått stor uppmärksamhet på internet de senaste veckorna. Mamman, som vill vara anonym, delade med sig av familjens regler på Facebook – regler som nu delat världen i två läger. 

Somliga menar att hon har helt rätt – men andra tycker reglerna förstör 18-åriga dotterns privatliv.

Mamman diskuterade bekymret med pappan. 

– Vi älskar vår dotter till månen och tillbaka, men sedan hon tagit körkortet har det hela blivit värre och värre, säger mamman till Sunshine Coast Daily.

Det var då de bestämde sig: Nu skulle familjen ordna en lista på regler för dottern.

© Sunshine Coast Daily

Det här kommer att övervakas och om följande inte genomförs – och du inte är nöjd över hur vi väljer att ha det i vårt hus – kan du hitta någon annanstans att bo… (P.S. Nej, vi kastar inte ut dig. Det är ditt val om du inte följer de här enkla reglerna.

1. Du måste kliva upp senast klockan 10 när du är ledig. Stig upp, klä på dig, skaffa ett liv… (gå på en promenad eller skaffa en hobby). Du får inte sova bort dagarna. 

2. När vi ska jobba efterföljande dag (söndag-torsdag) ska du vara hemma vid 22.30.

3. Om du vill gå ut på helgen och komma hem efter midnatt får du hitta ett annat ställe att sova på. (Det är inte rättvist mot oss att vi ska vakna av att du kommer hem under dygnets alla timmar så som sena kvällar och tidiga morgnar.)

4. Du ska vara hemma 17-18.30 varje måndag-torsdag (om det inte är så att du jobbar) för att hjälpa oss laga och sedan äta middag. Sen ska du diska och ta ut soporna. Efter detta kan du själv välja om du vill gå ut med dina vänner till klockan 22.30.

5. På dina arbetsdagar ska du städa och ta ut soporna innan du börjar jobba.

6. En gång i veckan ska du städa hela badrummet.

7. Du ska se till att ditt rum är rent och snyggt. Det här är vårt hus och vi får därför välja hur hela vårt hem ska se ut.”

Många tycker att föräldrarna är alldeles för hårda mot dottern – och att hon ska få leva sitt eget liv. 
Samtidigt tycker många andra att föräldrarna är de som bestämmer i huset. 

Vad tycker du? Hur blev du uppfostrad? Berätta gärna vad du tycker i kommentarsfältet på Facebook!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna