Mamman tvingas till abort efter att blodet sprutar – 10 dagar senare hör läkarna ett ljud i magen

Michelle och Ross Hui bor i Newbridge, Irland, och blev förstås överlyckliga när de fick veta att de väntade sitt tredje gemensamma barn. 

Men bara cirka sex veckor in i graviditeten började Michelle plötsligt blöda när hon var på väg till jobbet.

– Jag var på väg till jobbet och jag började bara spruta blod. Jag ringde min man och berättade för honom att jag förlorade barnet. Han kunde inte komma och hämta mig för att han hade de två andra barnen så jag var tvungen att gå hem, säger Michelle till Mirror

Sen tog hon sig sjukhuset – och tvingades genomgå fem olika undersökningar av två läkare. Till slut bekräftades den otäcka sanningen: Paret hade förlorat barnet. Michelle och Ross blev så klart helt förkrossade. 

För att stoppa en eventuell infektion att utvecklas fick Michelle två olika piller. Dels för att kunna genomföra en medicinsk abort, och dels för att få ut fostret och eventuell återstående vävnad. 

Men olyckligtvis visade det sig att Michelle hade blodproppar i livmodern. Då planerade läktarna ett kirurgiskt ingrepp för att ta bort dem, skriver The Mirror

Det var då som den här historien tog en väldigt oväntad vändning. 

När läkarna vid Rotunda Hospital i irländska huvudstaden Dublin tittade närmare på sin datorskärm för att förbereda proceduren blev de minst sagt förbryllade. 

De upptäckte ett hjärtslag i Michelles livmoder. 

På något vis var hon fortfarande gravid – trots både missfallet och att hon sedan tagit abortpiller utskrivet av läkaren.

Förklaringen? Det visade sig att hon varit gravid med tvillingar – och att en av dessa fortfarande fanns i livmodern. Läkarna misstänkte att blodpropparna kan ha gömt undan det andra fostret vid tidigare scanningar. 

En chefsläkare kom in och gjorde ytterligare en undersökning innan han sa: 

– Ni kommer inte att tro mig, men vi har hittat hjärtslag, sa läkaren. 

I februari 2014 var det så dag – lilla Megan föddes. 

Syskonen Mya och Noah var överlyckliga när nya familjemedlemmen kom hem. 

Detta fall var verkligen ovanligt, och omnämndes som ett sådant i journalerna. Normalt sett förlorar föräldrarna båda fostren om man väntar tvillingar. Men den här familjen hade verkligen änglavakt. 

Men familjen skulle komma att få sina tvillingar så småningom! I oktober 2015 välkomnade familjen tvillingarna Jacob och Oscar till världen.  

Jag önskar verkligen den här familjen all lycka i framtiden! Dela om du också gör det. 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna