Mamman vågar inte öppna dörren, sekunder senare tittar hon på övervakningkameran

Den senaste tiden har det rapporterats mycket om våld och kriminalitet. Så det var inte konstigt att Melissa Vang inte vågade öppna dörren när en okänd man stod utanför och knackade. Men saker är inte alltid som man tror. Det här en berättelse om en ung man med ett stort hjärta.

Facebook / KCTV5 News Kansas City

Melissa var hemma med sina två små döttrar när någon plötsligt knackade på dörren. Eftersom Melissa inte väntade besök blev hon genast misstänksam.

Bredvid ytterdörren har familjen satt upp en övervakningskamera för att kunna hålla koll på människorna som rör sig utanför huset. Melissa visste att hon kunde se filmen senare så hon struntade helt enkelt i att öppna dörren.

– Jag öppnar aldrig dörren för främlingar eller personer jag inte känner igen, säger Melissa till KCTV5 News Kansas City.

Men det Melissa inte visste var att denna främling inte ville henne något ont. När hon kollade igenom filmen såg hon något som verkligen berörde henne. Det var ingen inbrottstjuv som hade knackat på dörren – tvärt om. Främlingen var en tonåring som bara ville väl.

Den unga mannen, som Heter Tyler Opdyke, knackade på dörren och när han inte fick någon respons så såg han sig om kring och hittade kameran. Han gick fram till kameran och höll upp ett välkänt föremål: nämligen Melissas mans plånbok som innehöll över 12 000 kronor i kontanter.

Tyler delade ut reklamblad i området när han hittade plånboken på Melissas uppfart. Det visade sig att hennes man råkat tappa plånboken när han var på väg till bilen.

– Jag tänkte bara på vad jag skulle vilja att någon annan gjorde om jag tappade min plånbok, säger Tyler.

Tyler höll upp plånboken mot kameran och visade sedan tydligt vart han gömde den innan han försvann. Men han kunde inte riktigt släppa tanken om familjen och plånboken så han gick tillbaka till huset lite senare för att se om plånboken hade kommit till rätta. Då mötte han en rörd Melissa som precis hade sett filmen.

– Det är inte varje dag man får höra sådana här berättelser, säger Melissa som är otroligt tacksam över Tylers handling.

Detta är en fantastisk historia som ger hopp om mänskligheten. Dela den med dina vänner så att de också får ta del av lite positiva nyheter.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna