Mammans viktiga uppmaning till alla föräldrar – efter utfrysningarna i skolan: ”Bjud alla barn på kalaset”

Att vara den enda som inte blir bjuden på klasskompisens kalas kan tära enormt på ett barns självkänsla. Händer det dessutom fler gånger kan självförtroendet ta rejäl skada.

Barn som har diagnoser eller på något sätt inte är som andra barn är ofta offer för just detta, något som mamman Hanna Navier vet mycket om. Hennes båda barn har autism, och Hanna pratar därför ofta mer föräldrar som lider av att deras barn frys ut i skolan.

Nu går Hanna ut med en uppmaning som riktar sig till alla föräldrar där ute, för att barn ska slippa må dåligt av att gå till skolan.

– Det är föräldrarnas ansvar att se till att deras barn inte fryser ut andra barn. Det krävs så lite för att gå ihop och se till att alla blir bjudna, säger Hanna till Newsner.

Hanna Navier har två barn med autism, och pratar ofta med föräldrar som är i liknande sits som henne. Enligt henne är utstötta barn i skolan ett mycket större problem än vad det hanteras som.

– Det är många som berättar att de är helt förkrossade över att deras barn blivit utelämnade från alla kalasinbjudningar, på grund av att de är annorlunda. Jag tycker att det här är ett stort problem, säger Hanna till Newsner.

Foto: Privat

Problemet ligger inte enligt Hanna hos barnen, utan hos föräldrarna.

– Det finns de som säger till mig att ”Men barnen måste ju själva få bestämma vilka de ska bjuda?”. Jo, så kan man tänka. Men det är föräldrars ansvar att uppfostra sina barn så att de vill inkludera alla. Det är så lätt gjort. Ändå blir de som är annorlunda utstötta, menar Hanna.

Som lösning på problemet föreslår Hanna att föräldrar kan gå ihop och se till att alla i klassen bli bjudna när det ska vara stora kalas.

– 1 av 10 barn mår dåligt över att behöva gå till skolan, det krävs så lite för att göra något åt det, menar Hanna, som hyllats av många för sin uppmaning i sociala medier, säger Hanna.

 

Om en halvtimme ska jag prata med en Expressenreporter om det här, som jag lade upp på Instagram tidigare i dag. Vad tycker ni att jag ska säga på temat?

Posted by Hanna Navier on Friday, 16 August 2019

Håller du med mamman Hanna? Dela gärna om du står bakom hennes budskap.