Mannen blir vräkt från sitt hem – då chockas reportern när han avslöjar sin identitet

Ens hem är den plats där vi kan känna oss allra tryggast, och jag kan inte föreställa mig att bli vräkt eller tvingas att lämna. Det fick Titus Blade Steel känna på, när han blev vräkt från sin lägenhet, vilket snappades upp av den lokala TV-stationen.

Men när reportern träffade honom på gräsmattan utanför lägenheten förstod hon att det var någonting speciellt med honom.

Och bara veckor efter nyheten publicerats skulle någonting spännande hända – någonting som förändrade hans liv.

69-åriga Titus Blade Steel hade fått problem med sin hyresvärd kring den lägenhet han bott i i ett tiotal år.

Till slut skedde det som inte fick hända. Han blev utskickad, hemlös med alla sina saker på gräset, utan någonstans att ta vägen.

Bildkälla: Skärmdump/WREG Memphis

Titus är en djurälskare och hade tagit hand om över 20 hemlösa katter under sina dagar i lägenheten, någonting han berättar att han gjorde då han ville ge tillbaka någonting för de som gett honom saker i livet. Nu kunde de inte följa med honom utan ett djurhem i Memphis där han bodde tog hand om katterna istället. 

Han visade upp sina tillhörigheter för reportern som hade kommit och besöka honom utanför sin gamla lägenhet – och när han tog upp ett par utklippta tidningsartiklar förstod reportern att det var en speciell man som stod framför henne.

Bildkälla: Skärmdump/WREG Memphis

Det visade att Titus varit en duktig konstnär och skribent, och hade samlat på sig mängder av tidningsurklipp och gamla foton som visade hans forna livsverk.

Reportern snappade upp nyheten om Titus – och bara dagar senare skulle flera människor från hans förflutna få upp ögonen för den. De insåg att de behövde göra någonting.

Bildkälla: Skärmdump/WREG Memphis

De ansvariga på TV-stationen fick mängder av email och samtal från personer som tidigare känt Titus och ville hjälpa till. De berättade att Titus inte var vem som helst. Han hade en historia som folk behövde känna till.

Personerna som hörde av sig hade gått i skolan med Titus och skickade brev som de ville skulle vidarebefodrar till honom. De berättade att han var en av de första afroamerikanska eleverna som någonsin gick på skolan – vilket gjorde honom till en ”pionjär i skolsystemet”.

Bildkälla: Skärmdump/WREG Memphis

Som en av de första afroamerikanska studenterna på skolan var han ihågkommen för sitt mod, talang och fantastiska personlighet.

”Med ditt varma och glada leende bröt du ned barriärer och fick vänner som kommer finnas kvar hela livet, skrev en klasskamrat i ett brev till honom berättar reportern från WREG Memphis.

Bildkälla: Skärmdump/WREG Memphis

En månad efter den första nyheten om Titus kom ut till allmänheten bestämde dem sig för att kontakta honom igen. Det visade sig att han nu levde hos sin syster – och med sig hade de ett välkänt ansikte. En av Titus gamla klasskompisar följde med för att hälsa på honom och tillsammans med flera andra före detta klasskamrater hade de samlat ihop runt 10.000 kronor till honom.

”Det är så generöst, det känns som om jag kommer börja gråta”, säger Titus.

Bildkälla: Skärmdump/WREG Memphis

Efter allt han gått igenom återfick Titus kontakten med sina klasskompisar från gymnasiet och bara dagar senare hade de styrt ihop en återförening. Titus var exalterad över att gå dit – och hans förhoppningar är att i framtiden kunna starta upp sitt eget katthem, där han ska ta hand om katter som senare ska adopteras vidare till en familj. 

Titus verkar vara en oerhört vänlig själ som förtjänar allt det bästa. Jag hoppas att alla hans drömmar går i uppfyllelse. Jag blir så glad över att han återfick kontakten med sina nära vänner från gymnasiet, som också skänkte pengar till honom så hans liv kunde få sig en rejäl nystart. 

Tveka inte på att dela vidare artikeln så hjälps vi åt att uppmärksamma hans starka historia.