Mannen räddar flickans liv undan orkanen – 10 år senare ställer hon en oväntad fråga

Det är helt otroligt hur mycket poliser, brandmän och annan räddningspersonal sätter på spel för att rädda andra, och jag blir alltid lika tagen när jag får höra om fina historier som skett efter olika räddningsinsatser.

Men en av historierna som verkligen grep tag om mitt hjärta var den om Mike, som jobbade under en stor orkan i USA 2005. 

Vid ett tillfälle lyckades han rädda en liten flicka, som gav honom en stor kram. Men ingen var beredd på vad som skulle hända 10 år senare. 

Under sommaren 2005 drabbades de sydöstra staterna i USA av en svår storm. Orkanen Katrina tog med sig fler än 1500 människoliv och över 800 skadades. Trots den extremt svåra situationen var det tusentals människor som öppnade sina hem, hjälpte till så gått de kunde – och inte minst mängder av heroisk räddningspersonal.

En av dessa var Mike Maroney, som under stormen hjälpte till att fiska upp människor som hamnat i vattnet.

Bildkälla: Youtube/ The Real Daytime

En flicka, vid namn LaShay, och hennes familj var några av de människors liv Mike räddade. En bild togs i ögonblicket LaShay precis kommit upp i helikoptern, och bilden när hon leende ger Mike en kram spreds världen över.

Efter stormen var över återgick Mike till sitt vanliga jobb inom militären – och bilden av honom och den lilla flickan fanns alltid kvar i hans hjärta, som gav honom ny energi varje dag. Men det var någonting som ändå saknades.

Bildkälla: Youtube/ The Real Daytime

Mike kände att han ville veta hur det gick för den där lilla flickan han räddat undan den svåra orkanen.

Han startade en kampanj på internet för att hitta henne – och en dag skulle han få ett resultat.

Bildkälla: Youtube/The Real Daytime

I ett TV-program skulle de två återförenas och se varandra för första gången sedan den där svåra dagen under orkanen för 10 år sedan – och känslorna visste inga gränser.

– Om jag kunde förklara hur viktig din kram var, en så liten gest. Det hjälpte mig igenom mörka dagar. Ditt leende den dagen har hjälpt mig så mycket, berättade Mike för LaShay när de träffades i TV-studion. 

Sedan den dagen har de två träffats igen och de pratar med varandra på telefon. LaShay blev så inspirerad av sin räddare att även hon vill jobba inom militären. Men det var en speciell förfrågan som skulle visa deras vänskapliga kärlek än mer.

Bildkälla: Youtube/The Real Daytime

När hon väl hade börjat sin träning inom militären ringde hon upp Mike och frågade om han ville följa med henne till en stor bankett.

– Jag går dit för jag skulle göra vad som helst för att få betala tillbaka den kramen för LaShay och hennes familj. De betyder lika mycket som min familj, säger Mike, som numera åker runt i landet och föreläser för tonåringar och försöker bli en bra mentor.

– Jag kommer vara stolt över henne oavsett vad hon vill göra och kommer stötta henne i allt hon gör. Jag tror att hon kommer göra fantastiska saker oavsett vad hon väljer att göra i framtiden.

Bildkälla: Youtube/The Real Daytime

Det här tyckte jag var en så himla vacker historia. Jag är så glad att de två fick träffas igen och att de än i dag stöttar varandra genom livet. Tänk vad mycket en kram kan påverka livets gång.

I spelaren nedan kan du själv se när Mike och LaShay träffas igen – efter 10 år ifrån varandra.

Det här var en så himla inspirerande historia. Dela gärna artikeln med en vän som du också skulle vilja ge en kram.