Männen sextrakasserar kvinna på cykel – minuten senare tar hon sin revansch

Olämpliga kommentarer, gester, kränkningar och inviter – varje dag plågas mängder av kvinnor världen över av gräsliga sextrakasserier.

Uppgifter går isär om det här klippet är iscensatt med skådespelare eller inte, men av allt att döma är det iscensatt. Men hur som helst tycker vi att det är en viktig fråga att belysa.

En kvinna var ute och cyklade i centrala London när hon vid ett trafikljus hamnade sida vid sida med en skåpbil. Plötsligt vevade föraren ner rutan och som från ingenstans började männen i bilen att trakassera henne, ta på henne och be om hennes nummer.

Till slut fick kvinnan nog – och bestämde sig för att ta saken i egna händer. När trafikljuset slog om till grönt jagade hon ursinnigt efter bilen, och visst, en knapp minut senare hade hon hunnit ikapp. Det var dags att hämnas.

Hela händelsen fångades av en mopedist med kamera på hjälmen som hamnade bakom dem vid trafikljuset och sedan körde efter för att se vad som var på gång. Klippet postades på Youtube under tisdagen och har redan setts över en miljon gånger – och jag förstår varför.

I efterhand har det framkommit uppgifter om att händelsen skulle vara iscensatt – då ett vittne i en intervju med The Sun säger sig ha sett när ”skådespelarna” fick instruktioner. Oavsett vilket så belyser klippet ett viktigt ämne som vi aldrig får sluta prata om – och jag tycker att det var starkt gjort av kvinnan att sätta ner foten en gång för alla.

Dela vidare om du också tycker att kvinnan gjorde rätt som hämnades på männen i skåpbilen!