Mary tappade bort vigselringen – 13 år senare gör hon mystiska fyndet på en morot

När 84-åriga Mary tappade bort sin vigselring 2004 skämdes hon så mycket att hon inte vågade berätta det för sin make. Sedan dess har hon alltid hoppats på att den en dag ska dyka upp, och 13 år senare hände det otänkbara. På en nyvuxen och missbildad morot i trädgården satt en blänkande ring, och Mary kunde inte tro sina ögon. 

Sista gången Mary Grams såg sin vigselring var 2004, på familjens gård i kanadensiska Alberta. Efter att ha letat febrilt insåg hon att ringen verkligen var borta, och skammen var för stor för att berätta det för maken. Istället köpte hon en ring som liknande vigselringen, för att inte såra mannens känslor. 
– Jag kanske gjorde fel men man blir så uppjagad, säger Mary Grams till BBC News. 

Men så en dag, 13 år senare, hittar Marys svärdotter något som blänker i morotslandet. På en jordig och missbildad morot satt den: Marys vigselring. 

Foto: SVT

När Marys son, som tagit över gården, fick se ringen förstod han direkt att det var hans mammas. Mary kunde inte tro sina ögon när hon fick se var ringen hamnat, och i efterhand ångrar hon att hon inte berättat om den för sin make. 
– Om jag går ut ska jag lägga den på en säker plats. Det är vad jag borde ha gjort då också, säger hon. 

Tänk att ringen kom tillbaka efter alla dessa år, och i vilken form. Det är nästan så att man tror att det var ödet. Dela gärna om berättelsen fick dig att le.