100-tals ville hjälpa Max uppfylla hans önskan – snart får han äntligen åka raggarbil: ”Blev överlycklig”

Ulrika Gabriels son Max från Västerås önskade sig bara en sak i 19-årspresent – att få åka med i en raggarbil. Då familjen inte har en sådan bil eller känner någon som har en så tog mamma Ulrika hjälp av Facebook i hopp om att någon ville hjälpa henne att uppfylla sonens enda önskan.

Inlägget fick hundratals gensvar, och nu är det bestämt att Max ska få åka på raggarrunda i sommar.

– Max blev överlycklig, säger hans mamma Ulrika till Newsner.

⛔️STOPP – DELA INTE MER!⛔️Jag blir helt överväldigad av välviljan och engagemanget hos er alla ❤️❤️❤️.Vaknar på…

Gepostet von Ulrika Gabriel am Mittwoch, 17. Juni 2020

Max Gabriel har alltid haft ett stort intresse för bilar, så när mamma Ulrika frågade sonen vad han önskade sig i födelsedagspresent var han helt säker på vad han ville ha, vilket Newsner rapporterade om förra veckan.

”Ja, vet inte vart han har fått det ifrån, men tänkte att det vore ju roligt om han i varje fall kunde få åka med en sväng i en ”raggarbil” som han kallar alla äldre bilar av amerikansk modell.

Och det behöver ju inte vara just på födelsedagen han får åka en tur. Har du några tips på var vi kan hitta en ”raggarbil” så hör gärna av dig. Självklart betalar vi för åkturen”, skrev Max mamma i ett inlägg på Facebook, för att se om någon kunde ge ett användbart tips eller erbjuda sig att ta med Max.

När hon gick in på Facebook nästa dag fick hon en chock.

Över 1 000 personer hade delat inlägget så att det nådde ut till rätt personer. Bland annat hade Ulrikas önskemål delats i en grupp för de som ägde eller var intresserade av gamla amerikanare.

Foto: Wikimedia Commons

Ulrika fick gå igenom över 50 erbjudanden från personer som sa att Max kunde få åka med dem i deras bilar, vilket gjorde att hon var tvungen att uppdatera sitt inlägg med ett ”Stopp”. ”Vi har så vi kan anordna ett eget Power/Summer Meet”, skrev Ulrika glatt.

Max kommer få en raggarrunda

I helgen fyllde Max 19 år, och när mamma Ulrika berättade att sonens önskan kommer att slå in i sommar blev han jätteglad.

– Jag kan kort meddela att Max blev överlycklig och vi kommer ordna med en (eller flera) ”raggarrunda” lite längre fram i sommar, säger Ulrika Gabriel till Newsner.

Så fint. Tänk vad mycket glädje man kan ge någon om man bara erbjuder sig att hjälpa till. Dela gärna för att hylla alla om ställt upp för att denna kille ska få sin önskan uppfylld.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required