Mia Skäringer slår tillbaka mot hetsen om den ”perfekta mamman” – hyllas av tusentals på Facebook

Mia Skäringer är förutom en bra skådis och komiker också väldigt bra på att sätt ord på hur många kvinnor känner inför att vara mamma och alla de kraven som hänger på den titeln. Hennes självutlämnande texter gör ofta att andra kan sträcka på ryggen och känna att det kanske inte är så hemskt om man inte bakar bullar och städar hela dagarna.

Idag publicerade Mia en låg text på Facebook där hon blottar sina ”brister” i samhällets ögon men snarare handlar det om en hyllning till att våga orka att inte vara perfekt. Mia börjar texten med stycket ” Jag har aldrig varit en huslig kvinna. Jag är inte typiskt kvinnlig. Visst är jag helt okej på matlagning men i övrigt ingen bullmamma. Och med tredje barnet ingen lekparksmorsa heller.” 

 Det får sätta tonen för inlägget och hon fortsätter med att skriva om både sina brister och styrkor.

”Jag gör bara lite för många saker på samma gång. Tvättar, dammsuger, sorterar bilder, skriver en text, rensar ett ful skåp, försöker anordna ett burkskåp, letar pass, vaccinationskort, betalar räkningar och småäter. Ingenting blir riktigt färdigt eller bra. Ofta hamnar jag dessutom ofta med röven ut ur kylskåpet.”

 Sedan Mia postade inlägget har det delas flera tusen gånger och kommentarerna är odelat positiva.

 ”Tack för att du också är mänsklig och går utanför ideal och normer. Ju fler som vågar hitta sig själv desto bättre! Puss på dig underbara kvinna och förebild för många hoppas jag.” skriver en kvinna.

”Jag tror jag älskar dig! Jag känner igen mig. Du sätter orden på pränt för många av oss.” skriver en annan.

Läs hela inlägget här nedanför.  

Var med och dela den här texten för att peppa andra mammor!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna