Mormor blir slagen på vårdhemmet – allt fångas på dold kamera

Alla kommer vi en dag att bli gamla, och vi kommer behöva lite extra hjälp i vardagen.

Dom flesta brukar vilja bo kvar hemma så länge det bara går men tillslut behöver vissa så pass mycket hjälp att ett vårdhem är det bästa alternativet.

I vissa länder bor man ihop med sina föräldrar hela livet, när man själv är liten får man hjälp och omsorg.

När det sedan vänder och föräldrarna behöver hjälp så ger man tillbaka allt det man fått. En ganska fin tradition men inte så vanlig i Sverige.

När Minnie Graham blev så pass gammal att hon inte klarade att bo hemma längre hjälpte hennes familj henne att ordna plats på ett vårdhem.

Minnie hade en stor familj, både barn, barnbarn och barnbarnsbarn, alla brydde sig väldigt mycket om Minne och hälsade ofta på henne på vårdhemmet.

Efter ett tag så började Minnie klaga på personalen och sa att hon blev slagen och behandlad illa. Efter ett tag så såg familjen även att hon hade blåmärken i ansiktet och på kroppen.

När dom tog upp frågan med föreståndaren hävdade hon att Minnie brukade ramla ur sin rullstol, det var därför blåmärkena uppkommit.

Familjen beslutade att sätta upp en dold kamera i Minnes rum för att se vad som hände.

Det dom fick se var minst sagt chockerande. Minnies vårdare var hårdhänt och elak, hon slog och puttade 98-åriga Minnie som skrek av smärta.

När hon tvättar Minnes kropp trycker sedan in trasan hon använt i Minnes mun.

En annan vårdare hjälper till ibland, även han är hårdhänt och nyper Minnie.

Familjen anmäler skötarna till polisen och även om dom idag inte jobbar kvar på vårdhemmet där Minnie vårdades så visar det sig att båda har kvar sina certifikat som gör det möjligt för dom att jobba på andra vårdhem.

Det är avskyvärt att detta kan hända, jag kan inte ens föreställa mig hur förkrossad jag hade blivit om någon gjort så mot min mamma.

Här kan du se ett nyhetsinslag om den fruktansvärda händelsen:

Tveka inte att DELA detta för att uppmärksamma problemet med vanvård.  Ingen ska behöva bli behandlat så här speciellt inte på ålderns höst.