Möt 3-åriga Adelina, som gör succé på Instagram – lär ut teckenspråk med mamma

Möt 3-åriga Adelina.

Hon har redan 35 000 följare på Instagram, där hon och mamma Linda Wenthe lär ut hur man kan kommunicera med teckenspråk.

– Hon hade inte gjort sig förstådd över huvud taget utan tecken. Nu kan hon förklara vad hon vill och inte vill och slipper bli frustrerad, säger mamma.

Linda Wenthe, 40, och hennes man visste redan under graviditeten att risken var förhöjd att de skulle få ett barn med kromosomavvikelse, men de bestämde sig att barnet var hur välkommet som helst.

Adelina föddes med Downs syndrom och familjen fick rådet att börja använda tecken som ett stöd för barnets tal. Familjen gick en teckenkurs och i samma veva så startade de ett Instagramkonto, då bara för vänner och anhöriga.

Adelina visar hur hon tecknar Regn & Kallt ? #regn #kallt #teckensomstöd #takk

A post shared by @teckensomstod on

– Hon hade inte gjort sig förstådd över huvud taget utan tecken. Nu kan hon förklara vad hon vill och inte vill och slipper bli frustrerad, säger Linda till Göteborgs-Posten.

Nu gör Adelina succé på Instagram, där hon snabbt fått över 35 000 följare. Något som familjen aldrig hade kunnat tro.

Adelina & storasyster visar när de tecknar Sjunga ? #sjunga #teckensomstöd #takk

A post shared by @teckensomstod on

Adelina har även inspirerat andra föräldrar att börja lära ut teckenspråk till sina barn.

– Hon är en väldigt social liten tjej. Hon älskar när det händer saker. När hon tecknar kan hon skämta och få ur sig alla möjliga varianter. Här om dagen berättade hon för mig att hon minsann såg tomten i hörnet, och han red på en häst. Hon kan göra berättelser nu genom sitt tecknade språk, säger Linda till Expressen.

Dela gärna vidare till dina vänner!