Möt paret som varit gifta i 75 år. I dag fyller han 100, på söndag blir hon 103.

I dag fyller Lennart Ingers 100 år. Bara några dagar senare är det dags att fira hans fru – Ingeborg – som blir 103 år på söndag. Men det kanske finaste av allt: Paret har varit gifta i 75 år, i höstas firade de atombröllop.

De träffades redan 1937, två år senare var det dags att byta ringar. I en inervju med hd.se berättar paret att det ”inte varit några större tråkigheter”.
– Det är nog ganska ovanligt att man är gift så länge. Men det har gått bra, säger Lennart Ingers.

Båda två kommer från en idrottsbakgrund. Ingeborg tävlade för Sverige i simhopp både vid OS i Los Angeles 1932 och fyra år senare, i Berlin. Lennart å sin sida var en framgångsrik gymnast men missade OS 1936 på grund av en knäskada.

På 50-talet flyttade de från Fågelmara till Helsingborg.
– Vi flyttade på julafton. Det var liksom den dagen som passade bäst eftersom det hus vi flyttade till nära Kärnan då var helt nybyggt. Vi hade en stor lastbil med flyttlass. Och det gällde ju också att baxa upp vårt piano två trappor. Det var ett äventyr. Men det hade vi förstås hjälp med, säger Lennart.

Det kom dock att bli ytterligare en flytt, till villan i Rydebäck. Huset var nybyggt när de flyttade in och har varit paret Ingers hem sedan dess.

Tre barn (Marianne, Göran och Torsten), sex barnbarn och lika många barnbarnsbarn har det hunnit bli med åren En av döttrar bor i närheten och är men hjälper till i vardagen.
– Hon är här varje dag och sköter om oss och vårt hus. Hon ser till att det inte fattas något. Även sönerna Torsten och Göran ser till att hus och trädgård hålls i gott skick, säger Lennart.

I lördags firade det paret med ett stort kalas tillsammans med släkt och vänner i Rydebäck. Och det är väl egentligen bara att gratulera det unika rekordparet.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Snacka om rekordpar!Ingeborg och Lennart Ingers har varit gifta i 75 år. ”Det har inte varit några större tråkigheter”, säger Lennart – som i morgon fyller 100 år.

Posted by hd.se on den 13 april 2015

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna