Möt ”Tummelisa” – den lilla flickan som trotsade oddsen

Kenadie Jourdin-Bromley från Ontario i Kanada är precis som alla andra unga pojkar och flickor.

Hon går i skolan, gillar sport och tycker om att rita.

Det finns dock en sak som skiljer Kenadie från hennes jämnåriga kamrater – hon är nämligen bara 99 centimeter lång.

När flickan föddes en februaridag 2003 så vägde hon bara 1,1 kilo. Hon led av en ovanlig form av kortväxthet som bara drabbar ungefär 100 personer i världen – och av sjuksköterskorna fick hon smeknamnet ”Tummelisa”.

Flickans framtidsutsikter var mörka. Det ovanliga tillståndet kan medföra komplikationer som försenad mental utveckling, luftvägssjukdomar och matsmältningsproblem – och eftersom flickan led av hjärnskador fruktade läkarna på sjukhuset att hon bara skulle överleva några dagar.

Förkrossade

Föräldrarna blev förkrossade. Redan samma dag som flickan föddes bestämde de sig för att döpa henne, så att hon i alla fall skulle ha ett namn innan hon lämnade jorden.

”Vi tog med hem henne för att dö, för det var vad läkarna sa att hon skulle göra”, säger mamma Brianne till Barcroft TV.

Dagarna gick, men Kenadie vägrade lägga sig och ge upp. Hon trotsade alla odds – och snart insåg föräldrarna att hon skulle överleva. Det var ett mirakel.

14 år senare fortsätter Kenadie att överraska. Hon har underutvecklade armar och ben, har svårt att lära sig nya saker och mäter bara 99 centimeter – men hon är en lycklig och i allra högsta grad levande ung tjej.

”Får mig att skratta”

Kenadie älskar att åka skridskor och spela bowling, hon går i skolan med de andra barnen och snart ska hon lära sig simma. Dessutom är hon en riktig glädjespridare.

”Kenadie får mig att skratta. Hon är väldigt empatisk om du skadar ditt finger eller så kommer hon fram och ger dig en kram. Hon har ett skratt som smittar av sig och som bara får dig att vilja skratta med henne”, säger Kenadies assistent Jessica Putnam till Barcroft TV.

För familjen kommer livet fortsätta sättas på prov. Kenadie ställs hela tiden inför nya medicinska utmaningar – men familjen tar allt dag för dag och är försiktigt positiva.

”Min önskan för Kenadie i framtiden är att hon är lycklig och att hon hittar saker som gör henne glad och som får henne att le. Vi tar oss igenom den här dagen och så får vi se i morgon”, säger mamma Brianne till Barcroft TV.

Titta gärna på klippet om mirakelflickan Kenadie här:

Jag är så imponerad av den här modiga lilla tjejen och hennes stora viljestyrka. Dela gärna vidare till dina vänner som en inspiration till att aldrig ge upp och att vi hela tiden ska fortsätta kämpa, precis som Kenadie!