När alla bilar bara körde förbi blockerade Hanna olycksvägen med sin budbil.

Bilarna bara körde förbi – utan att stanna och utan att ta hänsyn till den motorcyklist som hade råkat ut för en olycka och låg mitt på vägen. Då fick Hanna Nilsson nog. Hon blockerade vägen med sin budbil, så att ingen kunde komma förbi,. Efteråt fick hon beröm från räddningstjänstens och ambulansens personal.

Hanna Nilsson från Farsta jobbar som budbilsförare. På ett jobb hon hade i Mälardalen nyligen valde hon att köra en mindre väg i stället för att ta motorvägen, men när hon kom in på vägen insåg hon ganska snabbt att det hade skett en trafikolycka.

13179250_236448980063446_788321161428269705_n


Bildkälla

Två personer stod mitt på vägen, och framför dem låg en tredje person på rygg. Han hade råkat ut för en olycka på sin motorcykel, som låg några meter bort.

– Det var rätt otäckt eftersom personens motorcykel stod 25 meter längre bort och hans saker låg slängda över vägen och åkern, säger Hanna Nilsson till Aftonbladet.se.

Hanna stannade och pratade med personerna. Motorcykelföraren var vid medvetande men klagade på nacksmärtor, skriver Aftonbladet.se. De andra två personer hade ringt larmcentralen men de visste inte exakt var de var och hade svårt att förklara platsen för larmoperatören.

Det dröjde ungefär 20 minuter innan ambulans och räddningstjänsten kom fram, och under den tiden fortsatte bilister att bara köra förbi.

– Det kom bilar från båda håll och de flesta rullade förbi trots att personen låg mitt i vägbanan. Till slut kom det en fullastad buss som bara hade sin tidtabell på hjärnan som också valde att passera, berättar Hanna för Aftonbladet.se.

Hennes frustration växte och hon valde att agera. Hon satt sig i sin budbil – och parkerade den tvärs över vägen.

– Jag blev förbannad. Det var en väldigt farlig situation. Dels för att personen låg där och dels för att motorcykeln låg mitt i vägen. Man var tvungen att sicksacka för att komma förbi den och det är farligt, säger Hanna Nilsson till Aftonbladet.se.

När räddningspersonalen anlände berömde de Hanna för hennes insats.

– Vi budbilsförare står ofta i vägen, men den här gången var det i alla fall för en god sak, säger hon till Aftonbladet.se.

Efteråt skrev hon ett inlägg på Facebook om händelsen. Hon skrev bland annat:

”Som yrkesförare kan jag med facit i hand tillägga att lätt lastbil är bra till mycket, och inte bara som stora och smidiga leveransfordon, utan även som blockader på mindre 70-vägar i väntan på ordentlig hjälp.”

Nu uppmanar hon folk att välja mindre vägar och undvika motorvägen i den mån de kan – det kan ske hemska singelolyckor längs med lokalvägarna där det kan vara svårt att få hjälp. Här kan du läsa inlägget i sin helhet:

Igår jobbade jag vid Mälardalen som vanligt. Jag låg bra i tid, och vädret var helt otroligt – en sån där dag då det är…

Posted by Hanna Nilsson on Wednesday, May 11, 2016

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna