När den fattiga kvinnan blir utskrattad gör de här främlingarna något som förtjänar att hyllas.

Att vår lott i livet skiljer sig åt avsevärt är knappast en hemlighet för någon. Vissa har turen att födas i ett rikt land i en framgångsrik familj medan andra i stället råkar födas i ett fattigt land med ytterst begränsade möjligheter. Detta gör inte den ena människan bättre än den andra, tvärtom är vi alla lika mycket värda oavsett vilken bakgrund vi kommer ifrån och vi som kanske har det lite bättre borde i stället se till att hjälpa utsatta människor. Den här historien är inne på samma ämne och den ska vad jag förstår det vara hämtad från ett inlägg på Facebook vilket får mig att tro att den kan vara sann, även om jag inte kan lova det till hundra procent. Det är en kvinna som får uppleva hur butikspersonalen på ett varuhus beter sig riktigt illa mot en fattig kvinna och hennes dotter. Men då bestämmer hon sig för att göra något som i alla fall jag vill hylla.

Jag gick in i ett känt varuhus tidigare idag för att kolla vad de hade när jag plötsligt fick syn på en kvinna och hennes barn – en liten flicka – som kom in i butiken. Hon frågade om hon kunde få ett par skor och kanske en jacka till sin lilla dotter. Chefen sa till henne att detta inte var möjligt, det var mot företagets policy.

Det snöade ute den dagen och kvinnan började gråta. Det såg ut som att hon hade behövt ett bar nya skor själv också. Jag tyckte så synd om henne.

Men det värsta med den här historien är att en av de anställda började fnittra och skratta åt kvinnan och hennes situation och undrade högljutt hur någon kunde vara så dum att de trodde de skulle få gratis grejer därifrån.

Då chefen inte var kvar så att vi kunde framföra ett klagomål bestämde sig jag och flera andra kunder för att helt sonika lämna butiken och vi tog med oss kvinnan och hennes barn därifrån. Vi tog med dem till Frälsningsarmén som låg i närheten där de inte bara gav kvinnan och hennes barn nya skor och en jacka, utan även några kuponger så de kunde få gratis måltider.

Jag förstår inte hur någon människa kan bete sig såhär. Jag kommer inte att handla i det varuhuset igen.

Här finns en länk till det som ska vara ursprungsinlägget.

Jag tycker den här kvinnan och de andra kunderna gjorde helt rätt och förtjänar att hyllas. Klicka gärna på gilla här under om du håller med.